Assortiment

Eenvoud is de moeder van het ballenfornuis. Een beperkt aanbod, maar tot in de puntjes verzorgd. Neem mee naar huis, of smul ervan in onze B&G’s.

 

Kerstbal

Onze Speciale limited edition gehaktbal komt terug! De KERSTBALL! Een bal van kalkoengehakt met pistachenoten, gevuld met veenbes-rode biet. (vanaf 15 december)

Pimp de kerstball

Bak per bal 2 kippenboutjes en prik ze met een prikker op de kerstball en maak er een mini kalkoen van! Serveer de Kerstball met Veenbessensaus en verse Kroketten!

Aardappelkroketten (voor 4 personen)

1 kg aardappelen – 50 g hoeveboter – 2 eidooiers – bloem – eiwit – paneermeel

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat ze nog even drogen op het vuur. Het is heel belangrijk dat al het vocht verdwenen is voor je verder gaat. Pureer de aardappelen met een pureestamper en meng er de boter en eidooiers door. Breng eventueel op smaak met wat nootmuskaat. Laat nu volledig afkoelen. Neem een spuitzak en steek er een spuitmond in van minimum 3 cm doorsnede of gebruik het gewoon zonder spuitmond. Vul met de puree en spuit op je bebloemde werkblad lange worsten puree. Snij deze op de gewenste maat (5 à 6 cm) en leg de cilinders puree in een schaal met bloem. Daarna haal je de kroketten door het losgeklopt eiwit en dan door het paneermeel. Zorg er zeker voor dat er op elke plek van de kroket paneermeel hangt, anders springen ze open in de frituurpan. Frituur de kroketten op 180 °C.

Veenbessensaus

250 g veenbessen (vers of diepvries) – 100 ml witte wijn – 100 g suiker – zeste van 1 sinaasappel

Neem een pot en doe de veenbessen, witte wijn en suiker er in. Voeg ook de zeste toe en breng het geheel aan de kook. Als de veenbessen beginnen open te barsten, roer je de saus om. Haal de sinaasappelzeste er uit en serveer de saus warm.

 

Crispy chicken
Kerstballetjes

Gewicht 120g

Prijs 5€


volgens mijn vaders recept van zijn legendarische kalkoenvulling: sappig gehakt met stukjes mandarijn, pistache & kalkoen. We maken er zalig lekker balletjes van gevuld met veenbessen.