Onze crafters

Onze koffiebranders

10/17/2016

The JAVA Coffee Company is een familiebedrijf met een historiek van meer dan 90 jaar. Het begon in 1925 als een handel in koloniale producten. Tien jaar later werd voor het eerst koffie gebrand in een eigen koffiebranderij.

Wim Claes, koffiebrander van de derde generatie, blikt terug.

“Ik neem je graag even mee terug in de tijd…”

“Het JAVA-verhaal begint in 1925. In hartje Wezemaal beginnen mijn grootouders, Eliza en Eduard Wuyts, een handel in koloniale waren zoals peper, olie, margarine,…

De klanten zijn winkeliers, in elke straat is er wel een winkeltje. Een tiental jaren later starten ze hun eigen koffiebranderij met koffie ingevoerd van het Indonesische eiland Java.

 

De twee dochters Wuyts trouwen met twee broers uit de familie Claes. De beide koppels besluiten om mee in het bedrijf te stappen dat aan de basis ligt van het huidige JAVA.

Zo bouwde de tweede generatie, de broers Marcel en Frans Claes, het bedrijf verder uit. In 1984 nam ik het roer over en werd algemeen directeur. Ook mijn vrouw Mady kwam in het bedrijf. Vanaf 2005 ging de vierde generatie aan de slag in het bedrijf. Onze kinderen Pieter en Kathleen startten als Coffee Advisors.

Sinds 2012 branden en verpakken we in onze nieuwe state-of-the-art koffiebranderij in Rotselaar, niet ver van waar het allemaal begon.”

 

Op 15 februari 2016 gaf Wim Claes het roer door aan dochter Kathleen. Zo komt meteen de vierde generatie aan het hoofd te staan. The JAVA Coffee Company blijft de traditie van een Belgisch familiebedrijf verder zetten, en voor het eerst in 80 jaar met een vrouwelijke CEO.

Passie voor koffie zit de familie duidelijk in het bloed. En die passie is nog lang niet uitgebrand!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply