News

Hoe wij onze langste tafel beleefden.

10/18/2016

De langste tafel : Een dagje achter de schermen.

Ik zelf (hello I’m Jim the guy writing!) en Wim hebben beiden een verleden in de catering business. De langste tafel van afgelopen zaterdag was een ideaal moment om ons nog eens volledig uit te leven! Het idee kwam twee maanden geleden tot leven toen we brainstormden over onze marketing plannen voor de herfst – en winterperiode. Balls & Glory ook ‘s avonds extra gezellig maken en inspelen op onze sharing formule, daar moesten we voor gaan! En hoe konden we dit beter in de verf zetten dan met een lange, heeeele lange tafel… 

bg-40

09u : Ik neem de wagen naar de HANOS in Wommelgem. HANOS is onze logistieke partner voor alles van Food&Beverage. Uietraard bestellen al onze shops online alle producten en staan deze de ochtend erop proper geleverd aan de deur. Maar soms is het toch extra leuk om zelf te gaan ‘foodshoppen’. De producten te zien, te voelen, te ruiken,…

10u30 : HELP. Aankomst bij Balls & Glory Antwerpen. Wie helpt me uitladen?

11u : Onze Wim is in the building. Al een tikje nerveus zoals in de good old cateringdays. ;-). Nog even snel iets doormailen en we vliegen erin… Salades kuisen, groentjen snijden, dressing maken en noten roosteren. Onze ballen worden handgerdraaid in de centrale slagerij maar al de rest gebeurd in house bij Balls & Glory.

15u : Goodiebags!? Een stukje Balls & Glory voor bij je thuis noemt Wim het… Vanavond komen er ook heel wat bloggers en pers naar het event. Om onze partners extra in de verf te zetten geven we heel wat leuke spullen mee. Ons eigen ballenplankje, een SERAX cactusje, lekkers van Duvel en Fever Tree (de nieuwe Sergio Herman smaak!!), … Het lijkt Sinterklaas wel. Met drie uitpakken en sorteren maar!!

17u : De lansgte tafel wordt opgebouwd door Jens! Altijd leuk zo een handige Harry in de groep. De tafel dekken we ook al in, 150 personen, toch wat meters te overbruggen. Een goede fysiek is geen overbodige luxe in de eventwereld.

19u : Wanneer je events organiseert leg je altijd heel veel verantwoordelijkheid bij je team. Daarom : briefing!! Even de taakverdeling op punt zetten, onze nieuwe herfstsmaken overlopen zodat de klanten correct geïnformeerd worden en op het einde nog wat peper in ieders ‘gat’ steken, we zijn er klaar voor…

20u : Onze eerste gasten komen mooi op tijd toe en worden ontvangen door onze shopmanager Nora. Met een brede glimlach uiteraard… Mensen worden ontvangen met een lekkere Gin Tonic Fever Tree en ons charcuterieplankje. Life could be worse…

bg-16

21u : De muziek knalt aangenaam door de boxen en onze straat staat gezellig vol, tijd om aan tafel te gaan. Aanvallen doe je bij Balls & Glory steeds op eigen risico. Ik heb ondertussen met het keukenteam alle salades voorbereid en de ballen in de oven gestoken. Catering is timing en coördinatie. Ballen, twee sausjes, twee salades, stoemp en warme spruitjes… Alles moet gelijktijdig en warm op tafel. Geen sinicure maar hier komt onze briefing goed van pas! In dik 20 min tijd zijn 140 hongerige Balls & Glory zieltjes bediend. Top service!!

21u30 : Heel wat lachnde gezichten, hier doen we het voor… 🙂

22u : Een laatste sprintje trekken… We vullen de tafels met heerlijke frisco’s en homemade brownies. Een ideale combo met onze lekkere Java koffie! Klanten onthouden vaak het laatste wat ze in hun mond stoppen. Succes gegarandeerd dus!

23u : Tijd voor Wim en mezelf om zelf even uit te blazen en de temperatuur te meten aan onze langste tafel. Heel veel lovende geluiden over onze sharing formule, de nieuwe smaken zoals onze oxtail – dark chocolate en minstens even belangrijk : het was supergezellig!!bg-52

24u : De straat stroomt leeg, iedereen heel blij met het stukje Balls & Glory voor thuis en het team dat aan de laatste opkuis begint. Een event organiseren vergt heel wat voorbereiding en ook op de dag zelf draai je heel wat uurtjes… Het is duidelijk dat er toch een hele brok passie in je moet zitten om een hele dag te blijven gaan. Passie, de beste drijfkracht die je jezelf kan inbeelden. Op naar een volgende stad?

 

 

Jim Cantens

jim@ballsnglory.be

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply