News, Our crafters

flanders food faculty

11/22/2016

Ooit al eens vergaderd met een minister ?

Ikke wel ! sinds vandaag 🙂

Laatst kreeg ik de vraag of ik een captain of gastronomy wou worden.

Een wadde ?

De kerngroep van de Flanders Food Faculty bestaat uit experten of zogenaamde ‘Captains of Gastronomy’. Zij fungeren als stuurgroep van de Flanders Food Faculty en zijn verantwoordelijk voor het opstellen en opvolgen van een jaarlijks actieplan. Ze detecteren noden in het werkveld, spotten opportuniteiten en leggen de prioriteiten voor de werking van de Flanders Food Faculty vast.

Ze ondersteunen de uitvoering van de acties met hands-on advies, tips en concrete voorstellen. Ze stellen hun expertise en netwerk ter beschikking om acties te begeleiden, om synergiën te creëren en om overleg in en met het werkveld te stimuleren. Ze fungeren als klankbord voor acties van partners binnen de Flanders Food Faculty en dragen actief bij aan de communicatie over de acties van de Flanders Food Faculty, maar nemen ook verantwoordelijkheid op voor concrete realisaties.

Ik voel me een beetje onwennig in het rijtje, maar ben wel supertevreden om onze fast-casual-passie mee te laten werken aan dit initiatief.

flanders food faculty ?

Op 05 december 2015 werd het officiële startschot gegeven van de Flanders Food Faculty. Onder impuls van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en in aanwezigheid van 15 ‘Captains of Gastronomy’ werd een samenwerkingscharter ondertekend.

In het samenwerkingscharter staan de ambities verduidelijkt en de concrete acties die nodig zijn om Vlaanderen als regio te laten concurreren met andere culinaire bestemmingen zoals Spanje, Denemarken of Peru. De uiteindelijke missie is om van Vlaanderen tegen 2020 een culinaire topbestemming te maken.

Aan het charter gingen uitvoerige gesprekken met chefs, producenten, culinaire organisaties en belangenorganisaties vooraf. Uit deze gesprekken bleek vooral dat Vlaanderen nog veel te weinig opvalt tussen de vele landen die al jarenlang een doorgedreven marketingstrategie volgen om hun eetcultuur te promoten.

Een kerngroep zal jaarlijks een operationeel actieplan opstellen die de missie en de doelstellingen van de Flanders Food Faculty concretiseert.

Niets dan goed dus, persoonlijk ben ik heel erg te vinden in de visie dat Vlaanderen & België zich onderscheiden door aan iedere tafel & iedere bar lekkere dingen aan te bieden. Het Italië van het noorden misschien ?

Wie het manifest s integraal wil doornemen ?

www.flandersfoodfaculty.be

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply