Uilensoep met balletjes

12/12/2016

Vandaag lanceren Gentse vzw Uilenspel & wij een  uniek doe- en kookboek voor kinderen: ‘Uilensoep met Balletjes’

Een uniek doe- en kookboek waarvan de smakelijke recepten aangevuld worden met educatieve spelletjes en verrassende weetjes. Het vrolijke boek nodigt klein en groot uit om samen aan het koken, spelen en leren te slaan. Op deze manier wil de vzw tonen dat spelenderwijs leren geen grenzen kent. In Uilensoep met balletjes nemen de uilen Iboe en Kukah de lezers (vanaf 5 jaar) mee doorheen enkele opmerkelijke gerechten: van Keftaspiesjes tot Gravad Lax, van Tajine met kip tot Polentaballetjes.

Deze gerechten zijn afkomstig van de man achter de gehaktballenrevolutie in Vlaanderen, Wim Ballieu, die Uilenspel een warm hart toedraagt. Uilenspel wil immers de ontwikkelingskansen van kinderen uit sociaal kwetsbare gezinnen vergroten via buurtsolidariteit. Buurtbewoners werken aan de schoolse vaardigheden en motivatie van kinderen uit Gentse wijken via het principe van speels leren. Ook in het gloednieuw doe- en kookboek, fantasierijk geïllustreerd door Tom Schoonooghe, zet Uilenspel in op het spelenderwijs en interactief leren. Duidelijk geïllustreerde stappenplannen, keukenspullen in verschillende talen, doe-opdrachten en verhaaltjes zetten kinderen aan tot lezen, wegen, tekenen, fantaseren, proeven, zich te oriënteren in de wereld, … Zo wordt koken echt kinderspel! Naast een boek om gezamenlijk te kokerellen en bruggen te slaan tussen verschillende culturen, is Uilensoep met balletjes ook een middel om de vzw financieel te steunen.

Voor de realisatie van het project kon Uilenspel rekenen op sponsoring van VDK Spaarbank, Kindergeluk vzw, Rotary Gent, Vlaams Fonds der Letteren, One Child One Dream en Stad Gent.

meer info op hun site

Perscontact Cindy Celis, 0491 08 82 40, cindy@uilenspel.be

 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Aerens 12/23/2016 at 11:47 am

  Geachte,
  we hebben het bestaan van jullie organisatie gehoord via Radio 2.
  Teneinde de kinderen tot steun te zijn bieden wij onze demonstraties aan.
  Onze hobby bestaat uit het feit de wereld van de uilen dichter bij de mensen te brengen.
  Dit alles is gebaseerd op vrijwilligerswerk.
  Bekijk misschien onze website eens en mocht het jullie interesseren, geef maar een seintje.
  http://www.uilentuin.be

 • Leave a Reply