Recepten

BLOEDWORST & APPEL #HETE BLIKSEM #

01/04/2017

INGREDIENTEN:

 

boter

6 appels, geschild en 
zonder klokhuis • 2 el suiker • 1 tl kaneelpoeder •  steranijs

(OF 1 BLIK appelmoes, is trouwens ook nog leuk om op te warmen op je bbc)

  • 600 g aardappelen • 200 g bloedworst • 400 g varkensgehakt • 200 ml melk

 

BEREIDING

 

Snij de appels in stukjes en bak ze in de boter, Voeg een beetje water toe en strooi er de suiker en kaneelpoeder over. Laat de appels helemaal zacht worden met het deksel op de pot en op een laag vuurtje

Laat de aardappelen poffen in aluminiumfolie op de barbecue

Ontvel intussen de bloedworst, en bak deze samen met het gehakt in een braadpan met wat boter, kruid met peper en zout

Stamp de aardappelen en roer er de melk door en een klont boter door. De puree mag redelijk slap zijn

Verwarm de oven voor op 200 °C – grillstand

Neem er een ovenschotel bij en vul deze met het gehakt-bloedworst mengsel

Giet de appelmoes over de gehaktlaag in de ovenschotel

Doe de puree in een spuitzak met brede spuitmond en spuit de puree in repen op de appelmoes

Zet de schotel nog even een 10 tal minuten in de bbc om te gratineren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply