Recepten

Green iced tea

01/04/2017

Na al het alcohol-geweld van deze weken had ik enorm zin om aan het “brouwen” te slaan, ikzelf dacht aan een genre old-fashioned-cocktail om te lanceren in het restaurant aan de beurs.

M’n allerliefste collega Jim, die naast het “rechter-hand”-zijn, ook naderhand soms optreedt als m’n geweten kwam me te herinneren aan het feit dat we beiden planden om in januari géén alcohol te gaan drinken. (waar we gisterenavond beiden reeds (maar 1 glas, ongefilterde bio-wijn) tegen zondigden)

En het dus met andere woorden misschien niet zo interessant is om alcohol prominent op het menu te plaatsen deze maand.

Akkoord !

Morgen op het menu a/d beurs.

Iced green tea:

ik nam:

  • 50g groene thee (Chinese Longjing qiqiang –> gekocht in de chinese supermarkt a/d Vlaamse Steenweg)
  • 4 liter gefilterd water (we hebben in het restaurant zo een filterinstallatie staan, waardoor alle kalk & onreinheden verwijdert worden, lekker lekker by the way)

 

Ik liet me opnieuw inspireren door de jongens van foodpairing.be (het was ondertussen 4 jaar geleden), ik zocht er vroeger geregeld(er) inspiratie. Niet zozeer omdat ik als kok niet zou weten wat bij elkaar past, maar omdat hun website al m’n creatieve denkcellen triggert.

Ik wou in eerste instantie iets doen met kaneel omdat me dat winterser leek, maar geen kaneelstokken te vinden tussen al m’n bokalen… ik vond er wel anijssterren, die dan volgens foodpairing even goed zouden werken. 🙂 (en m’n smaakpapillen konden er zich ook wel iets bij voorstellen.)

uiteindelijk volgden:

  • 80 g lavendelhoning
  • 10g gedroogde mango (flakes)
  • sinaasappels
  • steranijs.

Ik liet het water koken, & erna afkoelen tot ongeveer 80°C, voegde de thee & de gedroogde mango toe & liet 3 minuten trekken,

zeven, honing toevoegen, heel veel ijsblokken, steranijs & zeste van sinaas !

GESLAAGD ! ( én veel gezonder dan de old-fashioned die ik in gedachten had)

kom je morgen proeven ?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply