Onze crafters

BREAD & BITES.

02/03/2017

World’s best meatballs draaien, dat is onze key objective en zeg nu zelf, redelijk straight forward!! We bouwen ons concept op rond 1 gerecht, maar zijn stiekem natuurlijk meer dan dat… Daarom zijn we bij Balls & Glory constant op zoek naar manieren om ons concept ‘op punt te zetten’ zoals dat dan zo mooi heet. In onze drang naar meer gezellige tafelmomenten kwamen we uit op bread & bites, het zal jullie niet verwonderen dat er ook hier een verhaal achter zit…

Waarom doede gulle da nu?

Vooraleer we er  smaak technisch even dieper op ingaan leggen we misschien best even uit waarom we dit op onze nieuwe menu’s hebben geïntegreerd. Uit feedback leerden we dat Balls & Glory aanzien wordt als een leuke plek om gezellig een snelle hap te verorberen… Voor lunch én diner. Wat bijgevolg ook wil zeggen dat heel wat mensen ’s avonds afgeschrikt waren om bij ons ‘gezellig’ te komen eten. Denk aan een groepje girlssss die voor het uitgaan een balletje willen gaan eten maar graag hun tijd nemen om onderling te bespreken welke hippe boys op hun verlanglijstje staan.

Hmmmmm brood…

Het werd ons snel duidelijk dat we voor ons apero moment iets wouden doen met brood. ENTER Stephan Destrooper. Een oude werkrelatie uit het stenen cateringtijdperk van Wim. Wij naar hun atelier in Koksijde met de vraag : ontwikkel een lekker B&G broodje voor dat we op de menu kunnen integreren met een lekkere extra bij. Het schattige, doch pittige Jean broodje was geboren. Een rond zuurdesem broodje, krokant genoeg om lekker te breken maar zacht en smaakvol vanbinnen.

Wat het brood zelf betreft werkt Stephan op zijn geheel eigen manier. Zijn gistarme deegbereiding vergt vooral veel tijd. En dit komt de ontwikkeling van de smaak en de structuur van het brood ten goede. Stephan Destrooper verdiept zich in de basisprincipes van het deeg, korst en structuur. Deze bepalen mee de smaak van het brood. Nice!!

 

Stephan aan het woord : “Als kleinzoon van Dhr. Jules Destrooper, de gerenomeerde koekjesfabrikant zit het bakken me in het bloed. Samen met ons sterk gedreven team streven we er naar om iedere dag onze klanten topkwaliteit aan te bieden. Een rijk assortiment, ambachtelijk bereide producten op basis van de meest zuivere grondstoffen.”
Klinkt lekker niet!!

Bites.

Als bites kiezen we voor een lekkere rillette van varken (hoe kan het ook anders) en een lekkere (stevige) kaas die verandert naargelang seizoen en aanbod. De rillette van varken ligt ons natuurlijk nauw aan het hart vermits we voor onze ballen uitsluitend werken met varkensgehakt. Hier maken we een authentieke Belgische pickles bij, waar we bij de kaas venkel opleggen in azijn met mosterdzaad… Slowfood weet je wel! 🙂

 

 

Eindhoven all the way.

We spreken dan misschien al dezelfde taal, toen we na enkele weken in Eindhoven een eerste balans maakten voelden we ook heel wat verschillen. Verschillen in onze eetcultuur. Daar waar een belg ’s middags uitkijkt naar ‘zijnen dagschotel’ grijpen Nederlanders rond de klok van 12 heel snel terug naar hun brood. De lunch met ballen was geboren. Een 120gr bal met side salade en een Jean broodje bij… een bovenste beste lunch 🙂

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply stephan destrooper 02/03/2017 at 7:05 pm

    straf gedaan zeg !!! mooie tekst, ik ben fan!!
    jullie bakker met smaak, Stephan Destrooper

  • Leave a Reply