Lifestyle

Nauw das een heerlijk balletje…

02/23/2017

Enkele maanden geleden ontstond het idee van een Dutch Ball contest… In onze zoektocht naar wat onze noorderburen willen en verwachten van een Balls & Glory leek het ons ideaal om ze gewoon hun eigen zegje te laten doen. Direct als de zijn stroomden de ideetjes en aanvragen binnen. Hoe het er de dag zelf aan toe ging lees je hier!

Meestal bedank je de partners op het einde van je stuk… Ik kies ervoor om er mee te beginnen! Waarom? In een event steekt heel at tijd en energie. Door samen te werken met onze vaste partners kwam er al een hele werkload van men schouders. Leuk om nogmaals te beseffen dat we de juiste keuze maken. Niet de kwantiteit van partners telt maar de kwaliteit!! Electrolux, Java, Duvel Moortgat, Demeyere, Hanos, 24 Kitchen en Serax. Reuze bedankt zouden ze in Eindhoven zeggen..

Nu goed, versta hier natuurlijk niet onder dat ik op mijn ‘lui gat’ gezeten heb. On- en offline klopte alles, de kandidaten waren geïnformeerd en onze kookeilanden stonden op post… Electrolux starte met de opbouw om 10 uur ’s morgens. Kleine paniek bij onze shopmanager Peter Paul toen bleek dat er onvoldoende stroom was. Gelukkig zijn de connecties aanwezig bij onze grote vriendelijke beer en kon alles na twee uurtjes zweten aangesloten worden.

 

In de briefing vooraf stond er verzamelen geblazen om 15uur in de Nieuwstraat. Wanneer iedereen een half uur op voorhand op post is hoef ik je niet te vertellen dat onze 5 duo’s al enige tijd uitkeken naar deze speciale dag. De Olympische gedachte stelt in Nederland uiteraard niks voor (daar winnen ze gewoon medailles per tientallen) dus je voelde wel een zekere spanning hangen. Tijd voor Wim om aan de briefing te beginnen… Ovenbaked, met de hand gedraaid, een lopende vulling en we hebben ons gehakt van eigen kweek mee. Woorden die hij al vaak in de mond genomen heeft maar nog altijd met evenveel passie uitspreekt… 🙂

Remember, ik ben in een eerlijke bui… Voor onze vullingen gebuiken we vloeibaar stikstof. Ik kwam voor de middag trots aan met mijn o zo sterk geregelde bus stikstof. Toen 2 uur voor de deadline bleek dat enkel het vloeibare gedeelte van de stikstof ontbrak wreef ik me toch even in de haren. Het is een soort van tique nerveux die ik mezelf wel vaker aanmeet wanneer er iets misloopt. Omdat er wel eens vaker iets soortgelijks misloopt (met mij twee linkse handen en even handig georiënteerde hersen snif) ben ik wel enorm goed in het oplossen van problemen. Ik bespaar jullie de uitleg maar om 17uur stond er een Rotterdamse vriend voor de deur met 40l vloeibare stikstof. Pluim voor mezelf!!

 

Onze kandidaten hadden 3 uur om hun Dutch Ball te creëeren, een kleine oplijsting van wat er op de menu stond qua vullingen:

  • Garnaal – Venkel – Dragon
  • Whiskey – zoute siroop
  • VEGAN – mozerella
  • De balkanbal met een soort van sambal
  • Witloof – kaas met ham

Het hoeft niet gezegd dat ze een voor een met heel veel passie aan de taak begonnen en allen binnen tijd klaar waren om te serveren aan onze jury. Een jury van 5 die was uitgelopen naar een kennerspanel van ongeveer 30 man. Gezellig druk zo aan onze lange tafels. Elk duo moest 10 ballen maken dus iedereen kon naar hartelust proeven en jureren. Al snel bleek het niet de meest evidente opdracht te worden al sprongen er toch twee vullingen bovenuit. De surf&turf en de balkanbal. SPANNEND!!

De stemmen werden geteld en de jury was unaniem. Zoveel goodwill en kunde dat konden we niet verloren laten gaan. We beslisten dus om 3 prijzen in de strijd te gooien. De daredeville, de bal die we zouden opnemen in ons assortiment en dan uiteraard de grote winnaar, de ultieme Dutch Ball. Een uitreiking zonder vergissing is geen geslaagde uitreiking (dank je Danny van 24kitchen ;)) maaaaaar uiteindelijk werd de bal van Patick en Monique (garnaal – venkel – dragon) uitgeroepen als winnaar. Een gedurfde keuze maar we hadden niets minder verwacht van onze Nederlandse vrienden!

Moe maar gelukkig werd er nagekaart, prijspaketten (nogmaals dank partners) werden uitgedeeld en Peter Paul en zijn team zorgden voor de afbouw van het event. Een event dat ons zo goed beviel dat we dit jaar zeker nog op zoek gaan naar de ultieme gevulde Belgische gehaktbal.

Tot dan!

J.

PS : een leuke aftermovie van het event vind je op onze FB!

Recepten van de winnende kandidaten kan je terugvinden op de website van 24Kitchen 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply