Citylife, Lifestyle, Onze crafters

NYC: The Meatball Shop!

04/08/2017

Dream big, do bigger. Onze ambitie is om over enkele jaren een Balls & Glory-vestiging te openen in the big apple… Jawel, New York City! Wij gingen al eens een kijkje nemen hoe het er tegenwoordig aan toe gaat met het gehaktballengehalte in de Amerikaanse metropool. We deden enkele interessante ontdekkingen…

Meatballs zijn nog altijd HOT, de Amerikanen zijn dol op vlees. We weten alvast dat de vraag er is. Gelukkig moeten ze ginder niet op hun honger blijven zitten. Er zijn al enkele trendy restaurants waar je gehaktballen kan verorberen. De bekendste in de Big City is de The Meatball Shop. Wij gingen er een paar proeven in de Chelsea-buurt op 9th Avenue.

THE SHOP

Een hip urban rood restaurant kleurt alvast zeven vestigingen in heel New York. En ze willen graag uitbreiden naar Boston. Je vindt er een uitgebreide menukaart met verschillende meatballs: een classic beef, een varkensgehaktball, één met chicken, een veggie, en een special one. Daarbij kan een zestal verschillende sauzen kiezen met een side van stoemp, spaghetti, brood, salade, risotto, gestoomde groenten…

Je zou bijna denken dat ze hetzelfde idee hadden. Wel dat hadden ze wel. Alleen kwam onze Wim met het geniale idee om de gehaktbal te vullen met de saus in plaats van te bedekken.

THE BALLS

Wij proefden de vier kleine meatballs met een licht pikante tomatensaus en een romige stoemp (de boter overheerste ferm). De maaltijd heeft gesmaakt, ze was overheerlijk! Het zijn tenslotte meatballs: what our real balls are made of 😉 Over de presentatie zullen we zeggen: Balls & Glory – The Meatball Shop (1-0), maar de beleving is het belangrijkste 🙂

Daarnaast hadden ze ook de beroemde Amerikaanse sandwiches met balls. Ook qua drank viel er zeker niet te klagen. Een grote rijkelijk gevulde bar en veel keuze aan koffie. De grootste verrassing kwam toen we de menukaart omdraaiden. Het nageracht: ice cream sandwiches overschaduwden de hele dessertkaart: 5 verschillende ijssmaken (vanilla, espresso, brown sugar, chocolate & special) tussen vijf koekjessmaken (oatmeal, double chocolate chunk, snicker, chocolate chip & special). We zagen het bij onze buren aan tafel, ze waren er allemaal verzot op!

BALLIN’

De bediening liet evenmin te wensen over: een knappe jongedame met een coole pet! Waar hebben we dit nog gezien 😉 Eén ding dat ons ferm is bijgebleven aan onze lunch: dit restaurant had een UNDERBALLS afterparty-gedeelte. Met een grote crew kan je deze zaal afhuren voor een privé-feestje of als de upperballs vol zit, gaat de underballs gewoon open voor publiek 🙂

De Amerikaanse cultuur is de Vlaamse niet. Bij ons primeert de ambacht. Daarom blijven we kweken op onze eigen boerderij, maken we artisanale lemonades, en onze glorieuze gin & tonics. Daarnaast blijven we samenwerken met onze trouwe partners van Java Koffie, PIPO Appelsappen, Deliveroo, Serax etc. Misschien is deze meatball shop in New York een ideale partner? Wie weet…

 

BALLS & GLORY IN THE USA?

Wij blijven steevast gaan voor de goede Vlaamse kost. Stuffed meatballs op een bed van stoemp met groenten op grootmoeders wijze, met een sausje op basis van kalfsfond en één pikante curry met kokos & homemade gember lemonades. We zijn er dan ook van overtuigd dat juist dat uitheems aspect voor Amerika een turn on zal zijn. We ambiëren een opening in NYC rond 2025. You’re coming with?

Oh, we zijn wel een beetje jaloers op deze merchandising: http://shop.themeatballshop.com

Ciao!

L.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Suzanne 04/09/2017 at 12:56 pm

  Lieve Balls & Glory,

  Please kom naar NY ja! 2 dgn geleden was ik nog bij The Meatball Shop. En het kon niet anders dan dat ik hen ging vergelijken met jullie. Ik ben nu eenmaal een groot liefhebber van de gehaktbal.
  En precies wat jullie zeggen..de amerikaanse cultuur is de vlaamse niet.
  Dus alsjeblieft…blijf authentiek! Bewaak de liefde voor de bal…voor de presentatie..voor alles.
  Want dat was precies wat ik miste…liefde…dat zat niet in de bal…niet in de stoemp..en al helemaal niet in de saus. De bediening was zeker okay en het idee van een gehaktballen restaurant blijft geweldig. Maar de uitvoering…daar zit het hem in. Jullie zijn geweldig! Ben verzot op jullie ballen…de stoemp en het heerlijk sausje met het subtiele lemongrass…het is écht superb!

  Jullie zullen het goed doen in NY…dat kan niet anders. Authenticiteit overleeft altijd.

  Liefs,
  Suzanne.

 • Leave a Reply