B & G: 13 reasons why

#3 waarom we slow food zo snel kunnen serveren

05/25/2017

Eigenlijk is Balls & Glory een dagschotelrestaurant 3.0.

Een plaats waar dagvers & met verstand van zaken gekookte wordt.

Een plaats waar de beste ingrediënten bereid worden met tijd, veel tijd.

 

We zijn geen fast food restaurant,

We zijn een slow food-fast served restaurant,

Oftewel fast-casual

 

Dat we een zeer beperkte menukaart, maar met brede keuze hebben, heeft z’n redenen:

 

We hebben een systeem bedacht waarbij we ervoor kunnen zorgen dat elk van onze gehaktballen 27’ de tijd krjgen om in een warmeluchtoven te bakken, maar dat we ze, door een rustoven,  toch telkens binnen de 8 minuten aan onze gasten kunnen bedienen.

 

We hebben een systeem bedacht waardoor we ieder uur opnieuw een grote ketel verse stoemp kunnen serveren: vers gekookt in gezouten water,  afgieten, ff laten drogen, boter & kruiding toevoegen & grof stampen: zoals een goede stoemp verlangt. Zo hebben we geen melk of bouillon nodig om de stoemp “her”op te warmen, & al helemaal geen micro-waves of krachtige stoomovens. à we do it the old fashioned way.

 

We hebben recepten bedacht voor onze salades waar we onze groenten de tijd kunnen geven om te rijpen, tijd geven om in de oven te bakken, in bokalen te fermenteren & in de droogtoren te drogen.

 

We hebben een policy waar we aan vast houden dat alle food die we serveren “tijd” als belangrijkste ingredient heeft. Niets geforceerd, recht vanuit onze open keuken… soms bio, soms ook niet, maar wel altijd fast served.  We koken met gezond verstand, zonder onze bourgondische levensstijl te verloochenen.

 

Een restaurant moet een plaats zijn waar je tijd koopt.

Tijd om met vrienden samen te zijn, maar ook tijd die je kan uitsparen door zelf niet te moeten koken.

 

Hamburgers die à la minute op een tepanyaki geduwd worden, of frieten & kroketten die snel snel gebakken worden zijn niet aan ons besteed.

De intrede van de micro-waves & frituren hebben ervoor gezorgd dat restaurants sneller bedienen dan ooit, maar dat helaas de echte slow-food naar de fine-dining hoek geduwd wordt, en dat vinden wij bij Balls & Glory zonde.

Da’s meteen ook de reden waarom we frieten niet meteen een plaats op ons menu gunnen.

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply