Recepten

delicious vegan: bonenballetjes met pittige tomatensaus (recept demo veggieworld)

10/22/2017

Voor de ballen

2 el gebroken lijnzaad

1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en gespoeld

1 blikje rode bonen, uitgelekt en gespoeld

1 sjalot, gesnipperd

2 el paneermeel (of panko)

een handvol peterselie, fijngehakt

een handvol vers koriander, fijngehakt

peper en zout

olijfolie

 

haver om de balletjes in te paneren.

 

Voor de saus:

4 dl tomatenpasata

3 el tamari (of sojasaus)

1 el gebroken sumac

 

 

> Meng in een kom het lijnzaad met een lepel water en laat even rusten.

>> Prak in een andere kom alle bonen met een vork. Voeg de

sjalot, het paneermeel en de kruiden eraan toe en meng

goed. Kruid met peper en zout. Meng tot slot met de

gewelde lijnzaadjes..

>> Maak balletjes van het mengsel , paneer in haver en bak die in olijfolie tot ze

gaar zijn.

 

>> breng de pasata samen met de tamari aan de kook & kruid met de sumac.

 

je kan deze balletjes serveren met limoenrijst (of het recept voor deze vegan-stoemp)

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply