Recepten

delicious vegan: stoemp

10/22/2017

recept 1: van aardappel & knolselder met koko’s & pompoen

1 kg aardappelen

2 ajuinen

350g knolselder

1 brik kokosmelk/room (35% vetgehalte)

 

1 pompoen

gedroogde chilli flakes

olijfolie

grof zeezout

 

> plaats de kokosroom in de koelkast zodat het vet opstijft en mooi stevig wordt.

> snijd de pompoen en stukken en verwijder de pitten, kruid met peper & zout, de chili flakes & overgiet met wat olie. plaats in een voorverwarmde oven (1 u op 170°C onder ala-folie)

> breng de geschilde aardappelen met de knolselder & ui aan de kook, net onder water.

> open het blikje kokosroom en behoud het vet (de rest van de jus kan je bvb gebruiken in een lekkere smoothie.

> snijd de pompoen en stukken en verwijder de pitten, kruid met peper & zout, de chili flakes & overgiet met wat olie. plaats in een voorverwarmde oven (1 u op 170°C onder ala-folie)

> snijd de pompoen en stukken en verwijder de pitten, kruid met peper & zout, de chili flakes & overgiet met wat olie. plaats in een voorverwarmde oven (1 u op 170°C onder ala-folie)

> giet de aardappelen af, laat ff drogen op het vuur, voeg het kokosvet toe en stoemp

> verwijder de schil van de gepofte pompoen en voeg toe aan de stoemp

smakelijk.

 

recept 2: (foto) met tomaat & pijnboompitten

4 tomaten

olijfolie

4 teentjes look

een takje tijm

een takje rozemarijn

peper en zout

1 kg aardappelen

een handvol pijnboompitten

een handvol verse basilicum

olijfolie

150 g olijfolie

Extra benodigdheden

Een pureestamper

 

 

>> Verwarm de oven voor tot 160 °C.

>> Snij de tomaten in vieren en leg de partjes op de snijkant in

een ovenschaal. Besprenkel ze royaal met olijfolie en leg er

ook wat teentjes look, tijm en rozemarijn tussen. Kruid met

peper en zout. Zet in gedurende ongeveer 30 minuten de

oven tot de tomaatjes helemaal zacht zijn.

>> Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in

gezouten water.

>> Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pannetje

zonder vetstof.

>> Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een

pureestamper. Meng de tomaatjes uit de oven, de

basilicum &  olijfolie door de stoemp.

>> Bestrooi de stoemp met de pijnboompitjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply