Recepten

delicious veggie: champignon-haverballetjes in tomatensaus

10/22/2017

Voor de balletje:s

olijfolie

250 g champignons, heel fijn gesneden

1 ui, gesnipperd

2 teentjes look, geperst of geraspt

45 g havervlokken

30 g parmezaan, geraspt

75 g paneermeel + extra om de balletjes door te rollen

een handvol peterselie, fijngehakt

2 eieren + 1 eiwit om de balletjes door te rollen

een snuf cayennepeper

peper en zout

bloem

 

Voor de saus

12 trostomaten, ontveld en ontpit

2 sjalotten, fijngesnipperd

1 teentje look, geraspt

olijfolie

1 el rode wijnazijn

peper en zout

1/2 bosje verse oregano

 

> Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de ui en de look toe en laat

meebakken tot ze glazig zijn.

>> Doe de champignons met de ui en de look in een kom

zonder het bakvocht en meng de havervlokken erdoor.

Voeg ook de kaas, het paneermeel, de peterselie, 1 ei en de

cayennepeper toe. Meng alles goed en voeg als laatste het

tweede ei toe. Kruid bij met peper en zout. Meng nog eens

goed en sluit de kom af met huishoudfolie. Laat minstens

4 uur rusten in de koelkast, indien mogelijk een hele nacht.

>> Verwarm de oven voor tot 220 °C.

>> Vorm balletjes van het champignonmengsel, haal ze door

de bloem, het eiwit en dan het paneermeel en leg ze op een

met bakpapier beklede bakplaat.

>> Snij de tomaten voor de saus in kleine blokjes. Bak

de sjalotten en de look in de olijfolie en voeg de

tomatenblokjes toe. Laat verder sudderen tot een mooie

saus.

>> Bak intussen de balletjes in de oven gedurende zo’n

15 minuten.

>> Werk de saus af: doe de azijn erbij en kruid met peper en

zout. Hak de oregano fijn en voeg toe aan de saus.

>> Serveer de champignon-haverballetjes met de

tomatensaus.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply