Recepten

Vogelnestje met dikke frieten.

11/20/2017

Komende maand delen we met heel veel plezier enkele recepten uit ons nieuwe Balls & Glory boek! Starten doen we met een uberklassieker en eentje die echt wel iedereen lust : vogelnestjes met yummy frietjes. Thuis proberen is de boodschap!!

 

Voor de bal

 • 4 eieren
 • 750 g varkens-kalfsgehakt
 • paneermeel

 

Voor de tomatensaus

 • 80 g boter
 • 80 g bloem
 • 1 l rundsbouillon
 • 3 el tomatenpuree
 • peper en zout

 

Voor de frietjes

 • 1 kg aardappelen (Bintje)
 • zout

 

Extra materiaal:

 • Een friteuse

 

Bereiding:

 • Zet de eieren op in koud gezouten water. Kook ze drie minuten en leg ze daarna in ijswater zodat ze zeker niet verder garen. Wanneer de eieren afgekoeld zijn, leg je ze een nachtje in de diepvries.
 • Haal de eieren uit de diepvries en pel ze voorzichtig.
 • Schil de aardappelen niet en snij ze in dikke frietjes. Verwarm de friteuse tot 140 °C en bak de frietjes hierin net niet gaar, zonder te kleuren (prik eens met een mes als je zeker wil zijn). Leg ze op keukenpapier en laat helemaal afkoelen.
 • Verdeel intussen het gehakt in 4 en rol van elk deel een gehaktbal. Duw een ei in het midden van de gehaktbal. Vorm het gehakt er mooi rond zodat het volledig dicht is. Rol de ballen door het paneermeel.
 • Verwarm de oven voor op 170°C.
 • Leg de ballen op een vel bakpapier op een bakplaat en bak de ballen ongeveer 27 min.
 • Maak ondertussen de saus: Verwarm de bouillon. Laat de boter smelten in een andere kookpot op gemiddeld vuur en voeg de bloem toe. Roer goed en laat drogen tot je koekjes ruikt. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed tot je een gladde saus hebt. Voeg de tomatenpuree toe. Laat nog een paar minuutjes koken en kruid naar smaak met peper en zout.
 • Bak de frietjes goudbruin op 190 °C. Leg ze in een kom met keukenpapier en bestrooi met zout. En serveer ze met het vogelnestje en de saus.

Enjoooooy!!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply