Recepten

Winter is Coming – Balletjes in rodewijnsaus

11/27/2017

De winter staat nu echt voor de deur… Niks leuker dan een ‘1 pansgerechtje’ maken, lekker laten sudderen en op te eten samen met je gezin of vrienden voor de open haard. Of overdrijven we nu… 🙂 Testen is de boodschap!!

Voor de Ballen

750 g varkens-kalfsgehakt boter

Voor de saus

boter
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes look, geraspt
250 g champignons, in vieren 150 g verse zilveruitjes
150 g spekblokjes
een takje tijm
een paar laurierblaadjes
400 ml rode wijn
400 ml bouillon
een klont ijskoude boter peper en zout

Voor erbij

brood

How to : 

 

  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  • Verdeel het gehakt in porties van 50 g en draai van elk deel een gehaktballetje. bak de balletjes even aan in een pan met boter en leg ze daarna aan de kant.
  • neem de pan waarin je net de gehaktballen hebt aangebakken en laat er nog een klontje boter in smelten. bak hierin de sjalot en de look. Voeg de champignons, uitjes spek, tijm en laurier toe en blus af met de rode wijn. Roer met een garde, zodat je het aanbaksel kan losmaken. laat de saus een beetje inkoken.
  • Voeg de bouillon toe en laat opnieuw wat inkoken. Voeg de gehaktballen toe en laat nog zo’n 15 minuutjes sudderen.
  • Haal de tijm en laurier uit de saus, klop er een paar blokjes ijskoude boter door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer deze balletjes in rodewijnsaus met brood.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply