Citylife

B&G team on the move

12/03/2017

Onlangs hadden we onze jaarlijkse teambuilding waarbij lekker eten van lokale ondernemers, een intensieve middagactiviteit en de nodige beats & bites zoals gewoonlijk aanwezig waren. Hier volgt ons relaas van alweer een glorieuze teamdag!

 

Dit jaar trekken we diep in West-Vlaanderen naar Vladslo, Diksmuide. We stuiten op de oorsprong van Wims passie voor ballen: de boerderij. We worden verwelkomd door onze trouwe organisator van dienst: Maarten van Booze Bazar. Het ontbijt is om duimen en vingers bij af te lekken; yoghurt met een verse fruitmix & granola, bruschetta, originele groenten- en zalmsandwiches koffiekoekjes, vers fruitsap… Kortom alles wat je maag kan bekoren voor een uitgebreid zondagochtendontbijt.

 

We starten de eerste activiteit met een inspirerende en vooral motiverende tedtalk van Wim. Na zijn aanwezigheid bij verschillende foodcongressen dit jaar, heeft hij z’n plan voor komende jaren in z’n hoofd. Hij legt de foodtrend selection voor waarbij based on a true story de hoofdzaak blijft van een bloeiende zaak, we houden meer rekening met clockless eating, denk hierbij maar aan hoe we onze foodtruck op de zomerfestivals inzetten. We worden meer en meer geconfronteerd met digital food, zoals onze partner Deliveroo 😉 Het karakteristieke aan Balls & Glory is vooral simplicity & authenticity, blijkt dat deze alsook pijlers zijn voor een uitrolbaar concept.. Al deze krijtlijnen zorgen ervoor dat we enerzijds in de innovatie van big food passen, anderzijds hebben we een grote uitdaging voor ons liggen! Wat wij vooral dienen te onthouden van Wims presentatie: food wordt een state of mind voor jullie, onze trouwe klant. Het is aan ons om jullie te vergenoegen met originele verse & lekkere maaltijden.

 

 

Over lekker eten gesproken, het is bijna lunchtijd en iets verderop staat Johan, de lokale kweker ons op te wachten. Na een korte wandeling door de uitgestrekte weilanden arriveren we in de yurt. Aangezien wij een deftige bende zijn, doen we onze schoenen uit voor een overheerlijke lunch met vers zuurdesem brood, lokale kazen, wortel en gembersoep, een rijkelijk gevulde salademix. We krijgen een korte rondleiding door de kruidentuin van Johan, hij kweekt zelf z’n tomaten, pompoenen, wortels, patatten, kolen etc. We worden alleen maar geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan in een zelfaangelegde moestuin 🙂

 

 

We komen terug aan bij de boerderij waar we getuige zijn van een spectaculair slachtveld, het atelier van slager Bart. We ontleden een heel varken dat twee dagen ervoor werd geslacht. We besparen jullie de details van de bereiding (de ene al wat smakelijker dan de andere) maar om zelf onze worsten te draaien, hamburgers, koteletten, brochetten en rebben, véél rebben zelf te bereiden, da was wa demax! Feels good to go back to the roots! 

 

 

 

 

 

 

Na deze ambachtelijke bereidingen worden we naar het veld iets verderop geleid, wat achteraf gezien het tweede slachtveld van de dag zal zijn. De middagactiviteit is er een voor, hoe kan het anders ook, een team met ballen. En het was er ook eentje die onze wasmachine nog lang zal herinneren.. BUMPER BALL! De teams zijn snel gevormd en de matchen worden intens gespeeld, hier en daar vliegt er iemand over het veld, team Antwerpen rolt van links naar rechts, team Gent zijn we kwijt in de modder en Wim probeert zoals een omgevallen schildpad terug om te keren.

We hebben net geen broek gescheurd en zijn klaar om cocktailts & mocktails te degusteren. Tijdens de apéro wordt ons zelfgemaakte vlees op de barbeque gelegd en verorberd, met de nodige orginele sides. De dj draait maar al te zalige plaatjes vanuit onze Foodtruck en het feestje komt stilaan op gang. Zelfs de varkens wilden het feestje niet missen. De vuurkorven branden en wie zichzelf niet warm bewoog, had gelukkig een dekentje.

 

 

 

De nacht valt en op maandag gaan wij terug werken. Dankzij de cubes van B-AND-BEE hadden we een zalige nachtrust..

 

 

 

 

 

Het hoeft geen uitleg dat we de teamsfeer alweer naar een hoger niveau gebracht hebben. Wil je zelf ook je broek scheuren bij één van onze teamactiviteiten? Kijk dan snel wat jij voor ons kan betekenen!

 

 

Merci aan Maarten, Wim & het hele team voor de authentieke topdag!

Tot de volgende!

L.

 

Gille neemt de vuurkorven voor z’n rekening.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply