Recepten

soep: agnes-sorel

12/18/2017
Ingrediënten (voor 6 personen)
Voor de kippenbouillon:
1 kip
1 ui
2 wortelen
3 selderstengels
2 witte preistengels
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
Peper en zout
Voor de soep:
90 g boter
90 g bloem
5 el fijngehakte champignons
75 g fijngehakte gerookte rundertong
1/2 kippenborst, fijngehakt
1/2 dl room
1 eierdooier
2 el gehakte peterselie

Bereiding

1. Maak de bouillon door alle ingrediënten een uurtje zacht te laten koken in drie liter gezouten water. Haal de groenten en de kip uit de bouillon, laat afkoelen en klaar de bouillon. Hou de helft van een kippenborst opzij, de rest kun je gebruiken om vol-au-vent te maken.

2. Maak een roux van de boter en de bloem en doe er alle bouillon bij. Roer goed.

3. Stoof de champignons op een laag vuur in wat boter en doe ze bij de soep. Voeg de rundertong en de kip toe en laat even doorkoken. Klop de room en de eierdooier samen los, giet het mengsel in een soepterrine en giet er de kokende soep bij. Serveer met wat fijngehakte peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply