Ondernemerschap

Balls & Glory zoekt
franchise-partners voor oa. Brussel & Antwerpen

Een eigen restaurant, iets voor jou?

02/27/2018

6 jaar geleden startte Wim Ballieu de eerste Balls & Glory – store te Gent.

Het award-winnende concept is even eenvoudig als geniaal: een restaurant & shop concept rond dé parel van de belgische slow-food: de gevulde gehaktbal. De fast-casual restaurants gaan terug naar de basis van lekker & gezond koken en gebruik enkel vlees van eigen kweek. De ovengebakken gehaktballen op basis van varken, rund, kip of vegetarisch worden met de hand gedraaid, gevuld met een vloeibare vulling en worden geserveerd met een klassieke stoemp of een “ottolenghi-style-salad”. De urban-sfeer met gratis water & fruit op de tafels doet jong & oud watertanden in elk van onze 5 mooie vestigingen.

 Een zelfstandige uitbater in elke van onze stores moet ons helpen onze droom waar te maken: een belgisch restaurant in New-york tegen 2025.  Duurzaam groeien is teamwork, en daar zijn we sterk in …. welkom in onze familie.

 

GENT – De horeca & foodwereld is snel aan het veranderen: strengere wetgeving, bewuste klanten & een groot aanbod. Balls & Glory is klaar voor de toekomst, we zijn een dagschotelrestaurant 2.0, een fiere winnaar van de gouden palm voor innovatiefste restaurantconcept van Europa.

 

De toekomst is er één van co-creatie, & samen win-win-situaties creëren. Het is ook hoe Balls & Glory zelf het liefst wil groeien. Een zelfstandige ondernemer in elke zaak. Momenteel worden de shops in Gent en Leuven uitgebaat door zelfstandige eigenaars. Maar op termijn  is  founder Wim Baillieu op zoek naar sterke partnerships voor alle Balls & Glory vestigingen, vooral in het Brusselse, Antwerpen & Luik.

Wij gingen even langs in Leuven en Gent, om daar enkele vragen te stellen aan de eigenaars. Met als belangrijkste onderwerp : waarom kozen ze net voor Balls & Glory als foodconcept en wat zijn hier de voordelen van? EN ROUTE!

Ruben, de man van Geeeent kent Wim al sinds ze de Gentse uitgaansbuurten onveilig maakten. Hij was erbij toen Wim zijn eerste ideetjes lanceerde over een gevulde gehaktbal (What’s in a name). Iemand die het huis door en door kent dus… Lieven opende 2 jaar geleden mee onze shop in Leuven. Een stad met een specifieke doelgroep met de bijpassende uitdagingen.

 

Dag Ruben en Lieven, laten we met de deur in huis vallen : een eigen Balls & Glory! Wat deed jullie de stap zetten?

Ruben : “Ik ken Wim al jaren en was meteen mee met zijn verhaal… Als rasechte Gentenaar vroeg hij me om hier mee de kar te trekken. Ondertussen zijn we hier al vijf jaar aan de slag!

Lieven : “Horeca is al sinds jongsaf aan een passie van mij. Maar toen ik na een enkele jaren enorm hard labeur in een restaurant mezelf een beetje verloor besloot ik om een beetje gas terug te nemen. Ik ging aan de slag bij Balls & Glory Leuven en vond er iets wat me op het lijf geschreven was. Na een jaar kocht ik mezelf in, iets wat ik me tot op heden nog niet beklaagd heb.”

Als ik het goed begrijp zijn jullie beiden afkomstig van de stad waar de Balls & Glory gevestigd is?

Lieven : “Ik ben zelf van Hasselt maar mijn partner in de zaal – Vincent – is een rasechte Leuvenaar.”

Ruben : “Ik zou mezelf inderdaad wel een echte Gentenaar noemen, ja. Ik hou van mijn stad en ik denk dat dit wel belangrijk is als je een Balls & Glory wil runnen. Je moet je stad toch wel kennen, weten wat potentiële locaties zijn en de mensen kunnen mobiliseren voor je zaak. Daarnaast weet je dan ook welke evenementen er in de stad plaatsvinden.”

Lieven : “Lokaal ondernemerschap is inderdaad heel belangrijk denk ik!”

 

 

 

 

Je zegt het zelf Lieven, lokaal ondernemerschap is heel belangrijk, wat nog?

Lieven : “Alles staat of valt met een passie voor Horeca en Hospitality denk ik… Elke dag mensen happy willen maken in hetgeen je doet”.

Ruben : “Elke dag… Inderdaad! Je moet het karakter hebben om elke dag het beste te eisen van jezelf en van je team.

Lieven : “Je bent natuurlijk een echte ondernemer. En bij ondernemen horen natuurlijk ook cijfers. Dus naast een excellence op de vloer moet je ook je backoffice in orde hebben. Ik ben vaak tot in de puntjes bezig met mijn bestellingen of het inplannen van mijn personeel…”

 

Een zaak runnen vergt dus veel verschillende aandachtspunten. Op welke manieren voelen jullie zich ondersteund?

Ruben : “Eerst en vooral in raad en daad vind ik. We werken met een soort Balls & Glory Service Center. Wanneer nodig neem ik mijn telefoon en kan ik Wim of Stephanie bereiken met vragen die ik heb. Dit kan gaan over financiele, organisatorische of zelfs vragen over Food & Drinks. Hetgeen waar het in een restaurant toch om draait niet…”

Lieven : “Ik ben misschien een van de weinige jonge gasten die zich niet echt interesseert in sociale media. (lacht). Bij Balls & Glory wordt alles van marketing gedaan voor ons. Beheren van de social media, in – en outstore communicatie, PR, … Ik hoef je niet te vertellen dat een nieuw ballenboek heel veel goeds doet voor de naambekendsheid van je zaak!”

Nog zaken?

Ruben :”Heel belangrijk voor mij is dat wij kunnen focussen op hetgeen we zelf het beste kunnen. Mensen blij maken… We worden ondersteund in alle product – en foodzaken. Zo is Wim, naast de lange termijns-visie & innovatie, constant bezig om onze gehaktballen en vullingen beter en beter te maken. Ook zijn er van alle gerechten technische fiches terug te vinden op onze centraal platform. Handig! En het zorgt allemaal voor een betere & uniforme kwaliteit waarmee we echt het verschil maken…”

 

Lieven :”Ik vertelde je eerder al hoe belangrijk alles van cijfers en bestellingen is voor me. Door met Balls & Glory te werken kunnen we gebruik maken van groepdeals bij partners zoals bijvoorbeeld onze boerderij en designers…. We zijn met de andere shops ook een hechte groep. Elke maand komen we samen. Leggen we problemen voor, discussiëren we en komen we samen tot de beste oplossing.”

 

Lieven, jij sprak al over Vincent in je team, hoe belangrijk is een goed team binnen een Balls & Glory restaurant?

 

Lieven:”Uiterst belangrijk… Bij Balls zeggen we alijd dat de GLORY van het team moet komen! We worden dan ook ondersteund in coaching. Iemand is pas echt geloofwaardig als die helemaal mee is in het verhaal. En dat is Balls & Glory, geen zoveelste restaurantconcept maar echt een verhaal…”

Ruben:”In Gent hebben we het vaak heel druk. Ik kan dan ook niets zonder een goed en vast team. Een Balls & Glory lijkt me zelfs ideaal om uit te baten als koppel. Voldoende taken te verdelen maar ook met voldoende tijd voor je privé leven!” (lacht)

 

 

 

Innovatief Horeca ondernemen in een veilig klimaat en met de nodige support: we have the balls, you make the glory.

 

Contacteer stephanie@ballsnglory.com als je voelt dat jij de ballen hebt om samen met ons het verschil te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply