Recepten

rode koolstoemp

03/20/2018

voor de rodekoolstoemp

1 kg aardappelen

300 g rodekool

azijn

boter

peper en zout

 

 

 

 

 

 

 

Extra materiaal:

Pureestamper / mandoline

 

Bereiding:

 

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Zet ze op in gezouten water en kook ze gaar.

 

Snij intussen de rodekool fijn met de mandoline of gewoon met het mes. Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg de rodekool toe. Besprenkel met een beetje azijn zodat de rodekool zijn mooie kleur behoudt. Laat rustig bakken tot de kool gaar is.

 

Giet het water af en stamp de aardappelen grof met een pureestamper. Voeg een klont boter toe, kruid naar smaak met peper en zout. Voeg dan de gebakken rodekool toe en meng alles goed.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply