Recepten

savooistoemp

03/20/2018
  • SAVOOIESTOEMP

 

 

voor de savooiestoemp

1 kg aardappelen

1 kleine savooiekool

peper en zout

(kruiden)boter

nootmuskaat

 

 

 

 

 

 

 

Extra materiaal:

pureestamper

 

Bereiding:

 

 

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Zet ze op in gezouten water en kook ze gaar.

 

Trek de bladeren van de savooiekool en verwijder de harde kern. Was de blaadjes en laat uitlekken. Snij de savooiekoolblaadjes in repen. Laat wat boter smelten in een pan en bak hierin de savooiekool gaar.

 

Giet het water af en stamp de aardappelen en grof met een pureestamper. Meng de savooiekool erdoor. Voeg een klont (kruiden)boter toe, kruid naar smaak met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply