Recepten

stoemp met asperges en pancetta

03/20/2018

Voor de aspergestoemp

1kg aardappelen

1 bussel asperges

100 g pancetta

boter

peper en zout

 

 

 

 

 

 

 

Extra materiaal:

pureestamper

 

 

Bereiding:

 

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Zet ze op in gezouten water en kook ze gaar.

 

Schil de asperges met een dunschiller, en breek het onderste stuk er af. Zet een pot op het vuur met gezouten water en breng dit aan de kook. Leg de asperges in het water en kook ze tot ze beetgaar zijn.

 

Snij de pancetta in repen.

Snij de asperges in 3 à 4 stukken. Zet een antikleefpan op het vuur en bak hierin de pancetta. Voeg de asperges toe en laat ze even meebakken.

 

Giet het water af en stamp de aardappelen en grof met een pureestamper. Voeg de asperges en pancetta toe en meng goed. Kruid naar smaak met peper en zout. Indien nodig kan je ook nog een klontje boter toevoegen.

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply