Recepten

stoemp met erwtjes en munt

03/20/2018

Voor de stoemp

1 kg aardappelen

300 g erwtjes, kort geblancheerd of ontdooid indien diepvrieserwtjes

een paar takjes munt

boter

peper en zout

 

 

 

 

 

Voor de yoghurtdressing

Een bussel munt

250 g yoghurt

4 el olijfolie

peper en zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extra materiaal:

pureestamper

 

Bereiding:

 

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Zet ze op in gezouten water en kook ze gaar. Snij de muntblaadjes heel fijn.

 

Maak intussen de dressing: Zet een andere pot water op en breng dit aan de kook. Laat de muntblaadjes heel kort in het water en leg ze daarna in ijskoud water schrikken. Doe de yoghurt met de olijfolie en de geblancheerde blaadjes munt in een keukenhakmachine of in een hoge beker voor de mixer. Mix alles tot een licht groene gladde saus. Voeg peper en zout toe.

 

Giet het water af en stamp de aardappelen grof met een pureestamper. Voeg een klont boter toe, kruid naar smaak met peper en zout. Voeg dan de erwtjes en munt toe en meng alles goed.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply