Recepten

witloofstoemp

03/20/2018

Voor de witloofstoemp

1 kg aardappelen

3 stronkjes witloof

boter

peper en zout

2 el graanmosterd

 

 

 

 

 

 

 

Extra materiaal:

pureestamper

 

Bereiding:

 

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Zet ze op in gezouten water en kook ze gaar.

 

Snij intussen de witloof in grove stukken. Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg de witloof toe. Laat rustig bakken tot de witloof gaar is.

 

Giet het water af en stamp de aardappelen grof met een pureestamper. Voeg een klont boter toe, kruid naar smaak met peper en zout. Voeg dan de gebakken witloof en de mosterd toe en meng alles goed.

 

Indien je er graag een mosterdsaus bij wil kan je de pan waarin je gehaktballen hebt gekleurd blussen met 100 ml bouillon waaraan je een paar eetlepels mosterd toevoegt. En laten inkoken met goeie scheut room.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply