Recepten

wortelstoemp

03/20/2018
  • WORTELSTOEMP

 

 

voor de wortelstoemp

1 kg aardappelen

300 g wortelen

een takje tijm

boter

peper en zout

 

 

 

 

 

 

 

Extra materiaal:

pureestamper

 

Bereiding:

 

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Maak de wortels schoon en snij ze in schijfjes. Zet 1/3 van de wortels met de aardappelen op in gezouten water met het takje tijm en kook de groenten gaar.

 

Laat een klontje boter smelten in een pan en bak hierin op zacht vuur het andere deel wortels.

 

Giet het water af, verwijder het takje tijm en stamp de groenten grof met een pureestamper. Voeg een klont boter toe, kruid naar smaak met peper en zout. Voeg dan de gebakken wortels toe aan de stoemp en meng alles goed.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply