Citylife

My internship in the world of balls

04/10/2018

Well hello, iedereen!
Voor zij die me nog niet kennen: ik ben Maxine.
Als nieuwe stagiair help ik een hand(je) bij de marketing van Balls&Glory.

Weet ik waar ik aan begin? – Neen.
Heb ik ongelooflijk veel zin in dit nieuwe avontuur? – Ja!

De komende drie maanden vertel ik jullie de gekste en interessantste dingen die ik hier beleef.

Dinsdag 3 april — The first day

Mijn eerste dag was ik – zoals hopelijk elke andere stagiair – doodnerveus. Met Google Maps in de ene hand, verliet ik het Centraal Station van Brussel op weg naar De Beurs waar het restaurant zich bevindt. Aangekomen realiseerde ik me dat ik een beetje te vroeg was. Zo een drie kwartier.

Gelukkig kwam Wim me verlossen van het wachten en vlogen we er meteen in. Mijn eerst taak is de mailing. Ervoor zorgen dat de juiste mail bij de juiste persoon terecht komt of dat alle vragen van de klanten beantwoord worden, lijkt op het eerste gezicht niet zo moeilijk, maar vraagt toch meer dan een hallo, bedankt of dag.

Tweede punt op de dagplanning was een vergadering met het VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Mijn allereerste vergadering. Ik vond het vooral moeilijk om alle sprekers te volgen met hun verschillende standpunten. #focusrequired

Na mijn introductie in de STOEMP-campagne, vertrokken Wim en ik naar Leuven om het restaurant te voorzien van de nieuwe STOEMP-plakkaten en om de dag af te sluiten.

Woensdag 4 april — 1, 2, 3 fotomodel

Vandaag stond de Uber Eats fotoshoot op de planning. Helaas trokken ze geen foto’s van mijn engelen gezichtje, wel van al de gerechten die men aan huis kan laten leveren. De cake van de dag was nog niet klaar om voor de lens te verschijnen. Rennen naar Charli voor een mooi taartje of een stengel rabarber uit de winkel halen, was dus de start van deze mooie dag. Het decor moest tot in de details tiptop in orde zijn. De focus op het product is het belangrijkst, voor de rest: keep it simple!

In de namiddag steeg mijn stressniveau weer met 87 %. Tijdens de shopmanagersmeeting moest ik mezelf en de STOEMP-campagne voorstellen. Please.Kill.Me.Now.
Eind goed al goed, ik heb het overleefd!

Donderdag 5 april — Amsterdam 

Wauw, wauw en W-A-U-W. Vandaag op de agenda: Favourites by Wim. Een Nederlands kookprogramma waarin Wim een van zijn favoriete gerechten klaarmaakt. Gehaktballetjes gevuld met kaas met verse gnocchi. Natuurlijk kunnen ook hier de ballen niet ontbreken 😉

Ik zag hoe de regisseur de camera’s regelde, hoe vaak een zinnetje opnieuw gezegd moet worden of wat er nu eigenlijk met al dat gekookte eten gedaan wordt. (Antwoord: het wordt lekker opgegeten!)

Vrijdag 6 april — Weekend!

De laatste dag van de eerste week. Vandaag doen we het wat rustiger aan en ga ik naar Hotel Hungaria, in Herent. Ik placeer me bij de andere stagiairs aan één grote tafel in een hele grote ruimte, waar iedereen voor zich werkt.

Nog de laatste zaken afronden: de mails beantwoorden, interageren met onze ‘fans’ en schrijven aan dit blogbericht. Het waren vier tamelijk drukke dagen en heb al ontzettend veel bijgeleerd. Op naar de volgende!!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply