Citylife

My internship – part II

04/19/2018

Ook de tweede week zit er op. De dagen gaan snel voorbij, zoals ze zeggen: de tijd vliegt als men het naar zijn zin heeft!

Maandag 9 april – How ‘bout being flexible?

Zondagavond bleef ik bij de geliefde zus slapen in Brussel omdat ik maandag in Herent moest zijn. Om 11 uur zouden we een vergadering hebben in Hotel Hungaria. Ik kroop onder de lakens en begon te rekenen. Vergadering om 11 uur. Halfuurtje rijden, dus ten laatste om 10u30 vertrekken. Ontbijten en al eens door de website van Balls & Glory scrollen: als ik om 8 uur opsta, dan ben ik zeker op tijd.

De wekker gaat en mijn eerste reflex is: snoozen. Ik draai me nog eens om. 10 minuten later, wekker gaat opnieuw. Al mokkend pak ik mijn telefoon. Eén nieuw Whatsappbericht van Wim: vergadering is uitgesteld, kunnen we om 9 uur afspreken in Brussel? Change of plans! Ik spring de douche in, pak mijn spullen en voor ik het weet ben ik onderweg. Gelukkig nog goed op tijd ook 😉

Dinsdag 10 april – Groene vingers gezocht!

Vandaag op de planning: het terras ombouwen.
De appelbomen gaan weg.
Met de schop en een vuilblik, zie ik Wim en Wendy de aarde uit de plantenbakken scheppen. Een zwaar werkje, gelukkig zat het weer wel mee en… mocht ik de bamboe snoeien!

Het resultaat loonde en het terras zat al snel vol met hier en daar een echte zonneklopper.

 

De namiddag vulden we met het bestellen van het nieuwe drukwerk – volgende week te zien in de restaurants – en het updaten van de website.

Woensdag 11 april – De nieuwe ballen.

Het werd me al snel duidelijk waar ik de rest van de week aan zou werken: de website.  Het volledige assortiment komt in een nieuw jasje te steken. Nieuwe ball erbij, korte uitleg, mooie foto…

 

Tegen de late namiddag, vertrok ik naar Antwerpen. We werden verwacht bij The Birdhouse waar enkele start-ups ons stonden op te wachten. Zoals bij een speeddate kregen we telkens 10 minuten om onze ideeën met elkaar uit te wisselen.

Vervolgens gingen we samen aan tafel en kregen we elk onze eigen Jarheads. Een glazen pot met eten in dat je in de micro kan opwarmen. Van risotto tot spaghetti of zelfs videe met patatjes. Yu-mmieee!

 

Donderdag 12 april – Artevelde present!

Leila en Arno, twee Journalistiekstudenten aan de Arteveldehogeschool, kwamen ons bezoeken om Wim uit te horen over kweekvlees. Kweekvlees? Labovlees? Hoeveel soorten vlees zijn er?

Kweekvlees (het; o; meervoud: –vlezen)
~ vlees, dat in een laboratorium gekweekt wordt uit stamcellen van dieren.

Wat ik meeneem uit dit interview is dat het belangrijk is te weten vanwaar het vlees, dat we eten, komt. Staan we hier wel genoeg bij stil? Zeker één van de werkpunten voor mezelf…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply