Citylife

My internship – part III

04/23/2018

Eén vierde van de volledige stageperiode is al voorbij! Deze week was al wat rustiger dan de vorige, maar ging zeker even vlug. Taken vragen al wat meer verantwoordelijkheid en groeien uit tot echte projectjes.

Maandag 16 april – Vous parlez français?

Hoewel ik het gevoel had dat er geen einde kwam aan de ‘verbouwingswerken’ van de website, bleek maandag toch het einde (van deel I ) in zicht. Alle nieuwe ballen toegevoegd, woordje uitleg geschreven, mooi fotootje gezocht en dat alles zelfs met een vertaling in het Engels en Frans 😉

In de namiddag zat ik samen met Wim & Wendy om de technische fiches te bespreken. Wat is dat precies? Een technische fiche is een  soort van handleiding. In ons geval gaan ze over hoe je de echte B&G-stoemp maakt of bijvoorbeeld een goede cappuccino.
Stap 1 is de oude technische fiches in een nieuw jasje steken, met een aantrekkelijke lay-out en mooie foto’s.
Stap 2 -en nu kijken we al wat verder in de toekomst- is het digitaliseren van deze fiches.

Dinsdag 17 april – Let the festivals begin

Vandaag op de planning: fotoshoot van onze ballen voor tomorrowland! (En ja, ik weet het… weer geen foto’s van Maxine). Aangezien ik ook nog niet in het B&G restaurant in Antwerpen was geweest, gingen we ervoor snel nog een bezoekje brengen. Het restaurant in het Felix Pakhuis is anders dan de anderen, maar zeker eens het bezoeken waard! Ruim, wit en strak en een prachtig terras met uitzicht op het MAS.

De fotoshoot zelf deed me wat denken aan het gezelschapsspel Dokter Bibber. Met een pincet en een houten stokje zorgde de fotograaf ervoor dat alle erwtjes op de juiste plaats lagen en dat gaten in de puree werden opgevuld. De goeie twee uur werden wel beloond met een na-proefje van de ballen!

 

 

 

 

 

 Woensdag 18 april – Happy Birthday Umamido!

Na lang werken, stond eindelijk de opening van onze buur op de agenda. Umamido opende zijn 9de restaurant en vierde tegelijk zijn 5 jaar! Dat vraagt voor een feestje. Omdat ik heel de dinsdag niet in het restaurant in Brussel geweest was, was het een heuse verrassing toen de ramenwasser met wat zeep en water een volledig ingericht en gezellig restaurantje langs het onze tevoorschijn toverde!

Donderdag 19 april – Once a scout, always a scout

Iets voor 9 stond ik voor de deur van het restaurant aan de Beurs – mijn favoriet tot nu toe- en zag al hier en daar plastieken bekers liggen. Ik ging binnen langs Umamido’s kant en werd instant herinnerd aan the day after een scoutsfuif. Een plakkende grond, de overweldigende geur van alcohol en overal plastieken bekers te bespeuren. Hét resultaat van een goede avond!

Na wat opruimen hier en wat schrobben daar, begon ik aan mijn nieuw projectje: de technische fiches.

Vrijdag 20 april – The guys & Maxine

De warmste dag van de week brachten we door in Gent. In de Eskimofabriek, een gebouw waar ze vroeger nog onderbroeken maakten, kwamen we samen met Noyen voor een interessante brainstorm. Noyen is een van de vaste partners van Balls&Glory; ze zorgen voor het gehakt dat vervolgens handgedraaid op jullie bord komt te liggen.
De vijf Noyenaren en Wim hadden een lokaaltje gehuurd in de coworking space, Likebirds, maar al snel vonden we het dakterras en installeerden we ons onder een grote parasol met een koffie en een view over de dokken van Gent. Ik ben benieuwd welke beslissingen of nieuwe ideeën hierdoor uit de bus zullen komen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply