Citylife

My internship – part VI

05/14/2018

Deze week drong het tot me door: ik zit potverdikke al in de helft van mijn stage.  Denken dat ik binnen 6 weken al moet afscheid nemen van deze geweldige groep, doet mijn maag omkeren. Gelukkig was het maar een korte werkweek en kon ik mijn gedachten verzetten door de volle planning.
Soit… We moeten erdoor:

Maandag 7 Mei – I don’t care if Monday’s blue

Hoewel veel mensen spreken van een blue monday, heb ik me goed geamuseerd. Zo een dagje zonder Wim, kan al eens deugd doen (knipoog) .
Ik voelde me plots ook even heel zelfstandig. Tijdens het opvragen van de offertes voor onze toekomstige lichtbakken, werd ik gebeld door een van de bedrijven. Wat ik dacht van een persoonlijke ontmoeting om 14u? Euhm… ok? En zo gezegd, zo gedaan. Om 14u kwam de meneer van de lichtbakken naar het restaurant in Brussel en moest ik uitleggen wat we precies wilden. Uiteindelijk bleek dat we wat te fel met ons hoofd in de wolken zaten en dat over veel van onze ideeën niet zo goed was nagedacht.

Dinsdag 8 Mei – Tuesday’s gray

Waar maken ze de echte B&G-saus eigenlijk? Hoe maken ze deze overheerlijke bruine saus die rijkelijk op ons bord, rond onze stoemp, zwemt? We trokken naar Noyen (onze vlees- en dus ook sausproducent waarover ik jullie al in een van mijn eerdere blogberichten vertelde) om te zien waar en hoe deze saus gemaakt werd.
Ajuin, wortel, spek, peren, tijm, laurier, veenbessenconfituur en nog meer ingrediënten maken de saus as perfect as it is! De kok van dienst deed de ingrediënten een voor een in een mega gigantische kookpot die zelf alles omroerde. Heel indrukwekkend!

De rest van de dag bleef ik in het restaurant in Gent. Daar kon ik wat met de klanten praten om te weten te komen wie nu eigenlijk naar onze stores komt. Van alle informatie die ik hieruit haal, maak ik verschillende persona op. Zo krijgen we een beter beeld op onze doelgroep en kunnen we er beter op inspelen! Wie weet zit jij er wel tussen??

Woensdag 9 Mei – and Wednesday too

De week is al om. Het verlengd weekend staat voor de deur.  Mama komt me zo meteen halen in Brussel. Ik ben toch altijd fier als ik kan vertellen waar ik mijn stage doe en zeker als ik kan tonen waar ik werk en met wie!
Samen brainstormden we over een van mijn volgende projectjes: de stagiaire-bijbel.

Maar daar vertel ik jullie binnenkort meer over!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply