Citylife

My Internship – part IX

06/03/2018

Een nieuwe week voorbij. Een week vol travel & bijkomende travel sickness. Lezen in de auto is en blijft een slechte combinatie.

Maandag 28 mei – Work work work

Terwijl Wim aan het netwerken was in Italië met enkele top-ondernemers zoals de oprichters van Brantano & Torfs, had ik mezelf voorgenomen dat ik mijn taken af zou maken tegen de tijd dat hij terug in het Belgenland zou zijn. Dat betekende dus ook even doorperen in het weekend zodat ik zeker alles afgerond zou hebben. De persona staan op papier, de technische fiches zijn printklaar, de nieuwe website over foodfranchising begint vorm te krijgen. Wat er nog extra bij komt kijken is de deadline voor ons stageverslag.

Dinsdag 29 mei – NO pause

Ook dinsdag moest ik zelf wat mijn plan trekken. Ik besloot in Gent te blijven zodat ik in het restaurant nog wat vragen kon stellen aan enkele klanten om de persona te finetunen. Het is fijn om te horen van de mensen waarom ze precies naar Balls & Glory komen. Wat socializen en marktonderzoek voeren dus.

Woensdag 30 mei – Decorating-time

De eerste trip van de week was naar Sint-Niklaas. We zochten het marketingbureau King George op om eens te luisteren naar hun ideeën om Balls & Glory nog meer ballen & glorie te geven! Met een van de zeven mooiste café’s in de wereld, ontvangen ze je in hun crazy paradise. Dat belooft!

Donderdag 31 mei – Koninklijk bezoek deel 2

Ook donderdag werden we terug verwacht in Sint-Niklaas bij King George. Bizidee koos de locatie uit voor een nieuwe editie van ‘nacht van de inspiratie‘. Een avond waar vijf kandidaten hun ondernemingsplan kwamen pitchen en één iemand naar huis ging met een grote geldsom EN een uur privé coaching van Wim. Daarnaast nam Wim ook nog eens het woord om te vertellen over zijn ervaringen als startende ondernemer met enkele tips & tricks voor de groentjes.

 

 

Vrijdag 1 juni – Een heerlijk, fantastisch dagtripje naar Thorn

Afspraak om 6u15 aan de kruising van de tramsporen. Met het getalletje 5 op de wekker, sprong ik uit het bed en maakte ik me klaar voor een dagje Nederlandse lucht op te snuiven. Wim is gevraagd door Aviko, een verwerkingsbedrijf van aardappelen, om deel te nemen aan een roadtrip doorheen Europa om in verschillende landen typische gerechtjes klaar te maken met de Aviko-aardappelen. Startpunt: Thorn. Een dorpje dat bekend staat als ‘la ville blanche’ en dat zelfs kleiner is als het centrum van mijn thuisbasis, Nieuwerkerken. Het leek wel alsof we op vakantie waren.
Jammer genoeg zat het weer niet mee, hadden we veel regen en moesten we schuilen onder de paraplu’s.

We gingen naar een aspergeboer en zagen hoe de verse asperges gewassen, gewogen en geschild werden. Vervolgens gingen we naar het patattenveld en terug naar Thorn, waar enkele locals werden uitgenodigd om te komen proeven van de gerechten die Wim klaarmaakte in de foodtruck.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply