Citylife

My Internship – part X

06/10/2018

Week nummer 10.. wie had dat gedacht dat ik het zo lang ging uithouden?

Maandag 4 juni – Wanneer de kat van huis is..

Just a regular working day in Brussels… in Balls & Glory termen dan, want daar is niks ‘regular’ aan.
Zelf was Wim er niet, maar ik kon goed mijn plan trekken. Aan de website om nieuwe franchisenemers aan te trekken (mensen die zelf een eigen Balls & Glory willen openen dus), moet nog veel gesleuteld worden. Ten slotte vertaald worden in drie talen en hier mag geen enkel foutje in staan. Lees: ben jij a native English speaker of spreek je beter Frans dan Nederlands, geef een seintje!

In de avond sprak ik af in Brussel met enkele medestudenten die onder dezelfde begeleider vallen, om de stad wat te verkennen. Kort en bondig: gezellige avond, laatste trein terug, niet zo gezellige volgende ochtend 😉

Dinsdag 5 juni – Just Tattoo of us

Ook dinsdag werkte ik verder aan dit nieuwe projectje. Naast de standaard taken zoals de mails & reviews beantwoorden, kwam deze boterham erbij. Ook zet ik me in om een draaiboek te maken voor de volgende student-stagiair. De bedoeling hiervan is dat hij/zij een beter beeld krijgt van het hoe/wat/waar/wanneer van een stage bij Balls & Glory. Natuurlijk is er nog een groot deel dat de stagiair zelf zal moeten ontdekken, maar ik denk toch dat het goed van pas zal komen. I mean… ik herinner mij nog heel goed de dagen voor mijn eerste stagedag. Ik heb Stephanie vaak genoeg gebeld en gemaild om ook maar iets meer zicht te kunnen krijgen op die 12 weken die me te wachten stonden.

Tijdens een rustig moment in het restaurant zag ik Wendy afrekenen met een klant. Ze gaf iets kleins aan het kindje vooraleer hij onze store verliet. Natuurlijk was ik super nieuwsgierig en vloog ik meteen op haar af. Blijkbaar hebben we echte Balls & Glory Tattoo’s met coole tekeningen en teksten. Zo eentje wou ik ook wel op mijn bovenarm plaatsen!!

Woensdag 6 juni – Another post-it on the wall


Woensdag is altijd al de leukste dag van de week geweest. Vroeger al de dag dat we maar tot de middag naar school moesten, tegenwoordig de officiële laten-we-pizza-bestellen-dag. Vandaag was woensdag knutseldag. Het plan is om elke post-it op de huidige menuborden in de restaurants te plastificeren en met velcro op de borden te plakken. Zo kunnen we ze vaker gebruiken!
#duurzaam #meinietvolledigplastiekvrij #maarmetgoedeintenties

 

 


Nadat ik had uitgerekend hoeveel we er nodig hebben, vertrokken we naar pampampam HET HOOFDKWARTIER.
Meerdere post-its op een groot vel en door de plastificeermachine.. just like magic!

 

 

 

 

Donderdag 7 juni – My bad

Tijdens een bespreking met Wim, wees hij me erop dat ik een review niet zo goed had beantwoord en het werd al snel duidelijk waarom. Had ik misschien te snel gehandeld en niet goed nagedacht over wat ik schreef, dat kan. Maar ik weet alleszins nu hoe ik dit de volgende keer beter kan aanpakken!

Voor de rest van de dag hield ik me bezig met het verder afwerken van de vacature, het draaiboek & de website.

Vrijdag 8 juni – Ut Sjunste op dé welt

De laatste dag van de week bracht weer wat nieuwe wind. In de voormiddag trokken we naar Hotel Hungaria waar Wim een voice-over moest doen voor de filmpjes van Aviko (Remember? Het aardappelbedrijf?). Voor de eerste keer in een opnamestudio. Weer iets dat van de bucketlist geschrapt mag worden!
Moest toch een paar keer lachen: de eerste keer toen ik de voorbeeld versie hoorde. De regisseur doet dus eerst al zelf een voice-over zodat je perfect weet hoe en wanneer je verwacht wordt te spreken. De tweede keer toen Wim in zijn script het volgende las: “We trekken naar Limburg, ut sjunste op dé welt”.
Mijn dag kon niet meer stuk 🙂

In de namiddag hadden we een afspraak met Creneau, een interieur design & branding agency, of gewoonweg een huis volgepropt met de meest creatieve mensen I have ever seen (of eerder gehoord want we bespraken samen de toekomstplannen van Balls & Glory)!

Wel zoals je ziet, zit ik niet stil. Let’s keep it that way!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply