It's our birthday - 4 jaar Balls & Glory Brussel!

15/09/2020
Blog Heather (1)

Serving balls since 2016

B&G Opening 160916 Dinette Studio 32 (1) P.S. Foto is van de opening ;) we're safe & glorious! 

4 jaar geleden openden we de deuren van Balls & Glory aan de Beurs! Nu 4 jaar later serveren we nog steeds onze lekkere, op-en-top Belgische ballen & stoemp in hartje Brussel. Vieren met een groot feest gaat dit jaar niet (safety first!), maar dan vieren we het volgend jaar dubbel en dik met onze 5de verjaardag! 

 

Vier mee in uw kot!

 

Schermafbeelding 2020 09 14 Om 09.17.35 Cheers!

Maaaaar... we kunnen dit toch niet ongevierd voorbij laten gaan?! Deze week krijgt iedereen van ons 'nen goeien' om te klinken, dat doen we met onzen happy lemonade :) Zowel inhouse, als via take out & delivery

Happy wat? Happy lemonade! 

 

Tequila, Vermouth, venkel & pompelmoes zijn de ingrediënten voor deze bijzondere huiscocktail. 

Met dank aan de blend-brothers voor het recept.

 

Het recept

  • 80 ml Grapefruit
  • 50 ml Venkelsiroop
  • 25 ml Citroensap
  • 10 ml Vermout (antica formula rosso)
  • 30 ml Tequila (el jimador blanco)

Vul een glas met grote ijsblokken.
Meng alle ingrediënten bij elkaar en stirr voorzichtig van onder naar boven.
Werk af met bronzenvenkel, venkelscheuten of venkelloof.

Venkelsiroop

  • 1 liter water
  • 200 gr suiker
  • 1 stuk venkel 
  • 5 takjes tijm
  • 4 gram venkelzaad

 

Breng het water en de suiker aan de kook. Snij de venkel fijn en voeg deze samen met de tijm en het venkelzaad toe aan het suikerwater. Kook kort door. Koel af en leg weg voor 12 uur. Zeef het geheel en bewaar koel.