Terug naar overzicht
Duurzaam ondernemen

Jouw eigen Balls & Glory-franchise?

28/05/2021
Schermafbeelding 2021 05 27 Om 13.56.53

THIS IS YOUR CHANCE TO RUN A
BALLS & GLORY

Ben jij een persoon met ambities voor de horeca, klaar om het verschil te maken?

 • Heb je een passie voor gastvrijheid
 • een sterk lokaal netwerk?
 • Je houdt van je stad & de stad houdt van jou,
 • je bent een echte intrapreneur,
 • met een oog op de wereld
 • een eigen verhaal dat kan bijdragen aan onze visie.
 • Je bent gedisciplineerd 
 • klaar om minstens 30u in je eigen winkel te werken.
 • Je weet hoe je met je klanten & collega's om moet gaan.
 • Je bent een echt sociaal dier!
 • Klaar om op een gezonde manier je boterham te verdienen.
Franchise is voor Balls & Glory een bewuste ontwikkelstrategie, we zoeken jonge ondernemers die franchising beschouwen als een kader waarbinnen hun ondernemingsproject met kracht tot uiting kan komen.
Wim Ballieu, founder

Wat is franchise?

Naast de officiële definitie van de Europese Commissie bestaan er tal van bepalingen van franchise. De rode draad doorheen al deze bepalingen zijn ideeën als commercieel succes, knowhow, gedeelde winst, onafhankelijkheid van de partijen, samenwerking, partners, netwerken en ten slotte het samen zoeken naar winsten.

Franchising is een samenwerkingsmethode tussen twee onafhankelijke partners, waarbij de eerste, de franchisegever genoemd, aan de andere, de franchisenemer, mits betaling en onder welbepaalde voorwaarden een commerciële formule of productiesysteem dat hij op punt gesteld heeft en dat zijn bewijzen geleverd heeft, ter beschikking stelt.

Franchising is van toepassing in praktisch alle domeinen en bijna alle sectoren van de economie. Het is geen doel op zich: slechts die ondernemingen die het systeem eerst en vooral als een ontwikkelingsstrategie beschouwen kennen succes. Om dezelfde redenen zullen alleen de zelfstandigen slagen in franchising, zij die franchising beschouwen als een kader waarbinnen hun ondernemingsproject met kracht tot uiting kan komen en niet als een schuilplaats voor hun eigen zwakheden of als verzekering tegen risico’s.

Sinds enkele jaren zijn er steeds meer kwalitatieve spelers op de Belgische markt, oa.Horeca. Balls & Glory is een pioneer om als kleinschalige dynamische onderneming een win-win te creëren voor zowel het merk als de franchisenemer.

Wij zijn heel fier & blij dat deze inspanningen gelauwerd werden met oa. de award voor innovatiefste restaurantconcept (leadersclub international) of "retailconcept of the year" door comeos.

 

Balls & Glory is een  Productiefranchising

Bij dit soort samenwerking is het de franchisegever die zijn goederen teelt & produceert en verkoopt via zijn franchisenetwerk. De franchisenemers zijn gebonden aan het seizoensaanbod van het merk & kunnen geen andere zaken verkopen dan diegenen die opgenomen zijn in de bible.  Dit omdat het basisconcept van de marketing het foodmerk is. 

Een verse keuken is hét handelsmerk van Balls & Glory, dus een klein, snel variërend aanbod zorgt ervoor dat een franchisenemer zijn passie voor food ten volle kan beleven zonder (dure) chefs aan te werven.

Het concept slow-food fast-served zorgt ervoor dat je met een klein team instaat voor een "coole"vibe & eten van de beste kwaliteit. Regelmatige bezoeken aan onze boeren & crafters zijn daar een onderdeel van.

Balls & Glory is sterk ontwikkeld als omni-channel concept:

 • winkel
 • take out & delivery
 • restaurant

Dit is een garantie op een constante omzet, op ieder moment van de dag/week.

Ben jij de geknipte man of vrouw?

Laat ons kennismaken