don't be a sissy - eat stoemp !
Eigenlijk is Balls & Glory een dagschotelrestaurant 3.0.
Een plaats waar dagvers & met verstand van zaken gekookt wordt.
Een plaats waar de beste ingrediënten bereid worden met tijd, veel tijd.
We zijn geen fast food restaurant,
We zijn een slow food-fast served restaurant,
Oftewel fast-casual
Dat we een zeer beperkte menukaart, maar met brede keuze hebben, heeft z’n redenen:
We hebben een systeem bedacht waardoor we ieder uur opnieuw een grote ketel verse stoemp kunnen serveren: vers gekookt in gezouten water, afgieten, ff laten drogen, boter & kruiding toevoegen & grof stampen: zoals een goede stoemp verlangt. Zo hebben we geen melk of bouillon nodig om de stoemp “her”op te warmen, & al helemaal geen micro-waves of krachtige stoomovens. à we do it the old fashioned way.
Belgische bintjes als basis, oerdegelijke wortelen & min. 30% Belgische seizoensgroenten, that's how we stoemp.
We hebben een policy waar we aan vast houden dat alle food die we serveren “tijd” als belangrijkste ingrediënt heeft. Niets geforceerd, recht vanuit onze open keuken… soms bio, soms ook niet, maar wel altijd fast served. We koken met gezond verstand, zonder onze bourgondische levensstijl te verloochenen.
Een restaurant moet een plaats zijn waar je tijd koopt.
Tijd om met vrienden samen te zijn, maar ook tijd die je kan uitsparen door zelf niet te moeten koken.
Hamburgers die à la minute op een tepanyaki geduwd worden, of frieten & kroketten die snel snel gebakken worden zijn niet aan ons besteed.
De intrede van de micro-waves & frituren hebben ervoor gezorgd dat restaurants sneller bedienen dan ooit, maar dat helaas de echte slow-food naar de fine-dining hoek geduwd wordt, en dat vinden wij bij Balls & Glory zonde.
Da’s meteen ook de reden waarom we frieten niet meteen een plaats op ons menu gunnen.