Dragonballetjes met dragon-Geuze saus

09/04/2020
4.1 Ham Dragon

voor de balletjes

  • een handvol verse dragonblaadjes
  • 700 g varkens-kalfsgehakt
  • boter

Voor de saus

  • boter
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 el bloem
  • 1 fles (25 cl) geuze Oud Beersel
  • 1/2 liter bruine fond (bij de betere traiteur/slager)
  • 3 el dragonazijn
  • 1 dl room
  • een paar takken dragon
  • 100 g gekookte ham in snippers

 

  • 250 g witte rijst

 

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 170°C.

 

Hak de dragon fijn en vermeng dit door het gehakt. Verdeel het gehakt in porties van 50 g, en rol van elk deel een gehaktbal. Bak de balletjes even aan in een pan met boter en leg ze daarna op een vel bakpapier op een bakplaat. Zet de ballen in de oven gedurende ongeveer 15 min.

 

Stoof de ui in een kookpot met wat boter. Strooi er wat bloem over en blus met een flesje geuze, de bouillon en azijn. Laat dit wat inkoken. Leg de balletjes in de saus en laat nog even pruttelen. Werk de saus af met de room en verse dragonblaadjes.

 

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Serveer met rijst en strooi er de hamsnippers over.