Kip-appel-kiendjessuiker met ovenfrieten & kruidige salade (foodbag)

23/04/2020
Schermafdruk 2020 04 23 11.24.21
woensdag = gehaktdag

 

boodschappenlijstje:

  • 4 kippengehaktball met appel (af te halen in ons restaurant)
  • 800g bio aardappelen
  • 2 komkommers
  • 100g gemengde sla en/of groene kruiden
  • 1 sjalot
  • 1 pakje bieslook
  • olijfolie extra vierge
  • witte wijn-azijn
  • 2 el rietsuiker
  • gedroogde of verse thijm
  • zout & zwarte peper

bereiding:

verwarm de oven voor op 180°C

spoel de aardappelen, schillen hoeft niet & snijd in frietjes

'Toss' de frieten met olijfolie, peper en zout in een kom (goed mengen dus zodat alle kruiden en olie mooi rond de frieten kleven)

bekleed een bakplaat met bakpapier & leg er de frietjes op.

-indien via foodbag- Verwijder voorzichtig met een schaar of een mes het vacuum-zakje van de bal (zonder de ball te beschadigen). Indien je de ball uit het restaurant meeneemt zit die niet in een vacuumzakje :)

Schuif zowel de frieten als de gehaktball voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Hak de bieslook fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 à 2 cm.

Pel de sjalot & hak fijn, marineer met de witte wijn azijn & de rietsuiker.

Meng de gemende sla met sjalot, bieslook & komkommer.

Serveer de kippengehaktbal met de ovenfrietjes & de salade.

smakelijk !