Terug naar overzicht
Recepten
Koken met Wim - Dame blanche bal
11/07/2020
Doe het thuis: Koken met Wim
Alle gerechten kan je komen eten, halen of laten leveren. Wil je toch een tikkeltje verder gaan en dit pareltje zelf maken? Maak dit gerecht vanuit je eigen keuken:
zie ons recept op YOUTUBE:
INGREDIËNTEN
Voor het ijs:
- 400gr volle melk
- 200gr room vol & romig(33%)
- 1 vanillestokje, uitgeschraapt
- 165gr kristalsuiker
- (1 snuifje zout )
- 3 eierdooiers
Voor de chocoladesaus:
- 145gr volle melk
- 60gr kristalsuiker
- 150gr pure chocolade
Voor de chocolade-dome:
- 300gr pure chocolade
Extra materiaal:
- ijsmachine
- siliconen vorm
1 DAG OP VOORHAND:
- Breng de melk met de room, het vanillestokje aan de kook.
- Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.
- Giet een beetje bij beetje het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door.
- Zet terug op een zacht vuur en roer het mengsel voorzichtig los tot je een mooie binding krijgt.
- Zet 24u in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.
DRAAI HET IJS AF:
- Draai het ijs 45 minuten af in de ijsmachine.
MAAK DE CHOCOLADE-DOMES:
zie hier een de tutorial
MAAK DE CHOCOLADESAUS:
- Breng de suiker en de melk aan de kook. Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.