Koken met Wim - Dame blanche bal

11/07/2020
BALLS N GLORY MEI 2020 108

Doe het thuis: Koken met Wim

Alle gerechten kan je komen eten, halen of laten leveren. Wil je toch een tikkeltje verder gaan en dit pareltje zelf maken? Maak dit gerecht vanuit je eigen keuken:

zie ons recept op YOUTUBE:

korte versie

lange versie

 

INGREDIËNTEN

 

Voor het ijs: 

  • 400gr volle melk 
  • 200gr room vol & romig(33%)
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 165gr kristalsuiker 
  • (1 snuifje zout )
  • 3 eierdooiers 

 

Voor de chocoladesaus:

  • 145gr volle melk 
  • 60gr kristalsuiker 
  • 150gr pure chocolade 

 

Voor de chocolade-dome: 

  • 300gr pure chocolade 

 

Extra materiaal: 

 

1 DAG OP VOORHAND:

  • Breng de melk met de room, het vanillestokje aan de kook.
  • Klop de eierdooiers luchtig met 50 g suiker.
  • Giet een beetje bij beetje  het warme melkmengsel bij de opgeklopte dooiers, roer even door.
  • Zet terug op een zacht vuur en roer het mengsel voorzichtig los tot je een mooie binding krijgt.
  • Zet 24u in de koelkast zodat alle smaken goed met elkaar kunnen vermengen.


DRAAI HET IJS AF:

  • Draai het ijs 45 minuten af in de ijsmachine.

 

MAAK DE CHOCOLADE-DOMES:

zie hier een de tutorial


MAAK DE CHOCOLADESAUS:

  • Breng  de suiker en de melk aan de kook. Giet het warme mengsel over de chocolade en roer los tot een mooie saus.