Seasonal Pork met pasta van pappardelle & pesto
You're the chef!
Geen inspiratie om te koken? Wij delen met jou ons recept van onze pastasalade van pappardelle & zelfgemaakte pesto. Lekker in combinatie met onze gevuld gehaktbal met romanesco & parmesan. Of kom langs en wij maken hem met veel plezier voor jou klaar! ;)
1. Verse Pesto
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gr parmezaanse kaas
- 150gr hazelnoten
- halve bol look
- 75gr verse basilicum (blad & tak)
- 75gr krulpeterselie
- 3dl fijne olijfolie
- ½ dl citroensap
- 1 theelepel peper & zout
Bereiding
Mix alle ingrediënten van de pesto samen tot een vloeibare pesto. Bewaar (maximum 7d) in de frigo.
2. Pasta
Ingrediënten voor 1 portie
- 400gr verse papardelle *
- 1 courgette
- 100g verse (of evt diepvries) erwten
- 1 bussel rucola
- stukje parmesan
Bereiding
- Kook de pappardelle in (zeer) ruim gezouten water gedurende 3 minuten. Koel nadien af in koud water.
- Snijdt de courgette in sneetjes van ongeveer 1cm. Overgiet & masseer met olijfolie, peper & zout (en eventueel thijm). Grill kort en krachtig.
- Spoel je erwten in koud water.
- Spoel de salade.
- Meng de pasta met jouw zelfgemaakte pesto.
- Dresseer op het bord. Werk af met schijfjes courgette, sla, erwten & geraspte parmesan.
*zin om zelf pasta te maken?
- 400g rimacinatabloem
- 4 eieren
vorige jaar, rond deze tijd, maakte Wim verse pasta in Volterra (IT) altijd interessant ter inspiratie.
3. Romanesco & parmesan
Deze pastasalade is zalig lekker met onze seasonal pork: varkensgehaktbal gevuld met romanesco & parmesan. Haal hem af bij Balls & Glory in jouw buurt: Antwerpen , Brussel , Gent , Leuven , Mechelen of Sint Niklaas
PS: Wees snel! Nog tot vanaf volgende week, want dan komt onze beef Béarnaise op het menu!
Verwarm je oven voor op 180 graden, 27min bakken in de oven en klaar!
4. Smaak, proef & geniet!
Trots op jouw creatie? Post hem op Instagram of Facebook & tag ons @ballsnglory #nailed it!