The house of
stoemp & ballekes
The house of
stoemp & ballekes
De traditionele gehaktbal is een icoon van onze Belgische eetcultuur. Grootmoeders scoren al generaties met hun ballekes in tomatensaus, hun boulettes liégoises of hun fricandon met kriekskes. Een Belg weet hoe hij varkens moet kweken met het perfecte vlees en hoe hij de beste patatten uit de poldergrond moet rooien.
ONLY THE ESSENTIALS
De gehaktbal staat voor eenvoud en puurheid. Je moet je leren beperken tot de essentie. Zorgvuldig de juiste ingrediënten kiezen en samenwerken met gepassioneerde boeren. Dat is voor mij de basis van onze pure, lekkere keuken. Bij Balls & Glory gaan we op zoek naar de juiste balans, steeds lekker en gezond. Daarom werken we altijd met seizoensgebonden producten.
Wim had the balls
to get it all started
Wim had the balls
to get it all started
Rare blikken waren er ook, toen ik vrienden voor het eerst over Balls & Glory vertelde. “Één gerecht? Dat is het? Kan dat zelfs wel?” klonk het dan. Maar ik zag het als een uitdaging, vanuit mijn expertise. Ik moest
en zou de limieten van de iconische gehaktbal opzoeken.
Ondertussen heb ik al heel wat uitgeprobeerd, van varkensvlees tot vegetarisch en van klassiek tot exotisch. Een ding hebben alle gerechten gemeen: de passie voor écht eten. Want een bord dampende stoemp met een gehaktbal voelt nog altijd aan als thuiskomen. Het katapulteert me terug naar mijn kindertijd. Dit nostalgische gevoel en deze passie zijn volgens mij de redenen waarom Balls & Glory meteen zo goed onthaald werd.