Farm to table!

01/10/2020
B&G NAJAAR 2020 15

Het verhaal van Balls & Glory begon eigenlijk al lang geleden in de jaren '80 toen onze chef Wim Ballieu als klein ventje rondliep op de boerderij van zijn grootouders, omringd door koeien, kippen & natuur! Meer dan logisch is er een passie voor lokale partnerships en verse & eerlijke ingrediënten!

Het was in 2012 dat het Eurakamoment kwam om zijn vaders recept voor gehaktballen te combineren met de techniek van moelleux au chocolat. En zo ontstond de lekkere gevulde gehaktbal zoals je hem kent!  

Enkele jaren later, in 2017, was het eindelijk zo ver: onze "eigen" boerderij met "onze varkens". Ons vlees komt van de boerderij van Mieke Verniest, de Zwalmbeekhoeve. Hier worden haar varkens grootgebracht in open lucht en enkel met kwaliteitsvoer van eigen bodem, kortom topkwaliteit! 

Mieke is niet onze enige crafter die zorgt voor lekkere, eerlijke en verse ingrediënten voor onze dishes! Omdat we nu meer dan ooit lokaal moeten steunen, focussen we graag op de boeren achter onze recepten! 

Onze original stoemp 

Onze stoemp en onze ballen, daarvoor zijn we gekend! 

Machtig lekker doordat deze bintjes recht uit de Vlaamse polder komen. Samen met wortelen, seizoensgroenten en onze geheime kruidenmix worden deze uurvers gestoempt door onze team en doempend geserveerd met onze 2 sauzen op jouw bord! 

Bekijk hier ons herfstmenu 

 

tasty oesterzwamsalade 

Oesterzwammen stedelijk gekweekt in Brussel op reststroom van koffie, kortom worden de overschotten van koffiegruis gebruikt als voedingsbron om deze oesterzwammen te kweken. 

Naast hun schelpvormige structuur verschillen ze ook van champignons omdat ze voedzamer zijn en ook minder lang verhit moeten worden.

Bestel via Deliveroo

De schoonste boerin 

De schoonste en de allerbeste boerin van België, Mieke Verniest, is één van onze favoriete boerinnen! Samen met haar man Luc heeft ze de Zwalmbeekhoeve in Munkzwalm. 

Onze varkensgehaktballen worden gemaakt van het vlees van Mieke's boerderij, eerlijk & lokaal, maar vooral een topkwaliteit doordat deze varkens in open lucht en enkel met kwaliteitsvoer van eigen bodem grootgebracht worden. 

Balls & Glory mosterd 

Bij bitter- en kaasballekes kan mosterd niet ontbreken. 

Omdat we niet zo houden van "gewootjes" doen en graag alles vers en huisgemaakt aanbieden, zijn we gaan aankloppen bij onze vrienden van Camp's! Specialist in het inleggen van groenten en het maken van sauzen zoals pickles en mosterd. 

Een pikante collab waar we trots op zijn! 

Appelrabarbersap geperst door PIPO!

Appelen gekweekt in Sint-Truiden bij PIPO, volgens het recept van Wim's Metje geperst, geserveerd in onze resto's! 

Korte, lokale keten om U tegen te zeggen! 

Balls & Glory dat is eat in, take out en thuis geleverd! 

 

Afhalen in onze shop.

Leveren tot aan uw deur.

Reserveren in het restaurant.

Antwerpen

Brussel

Gent

Leuven

Mechelen

Sint-Niklaas

Antwerpen

Brussel

Gent

Leuven

Mechelen

Sint-Niklaas

Antwerpen

Brussel

Gent

Leuven

Mechelen

Sint-Niklaas