Terug in de tijd met Stephan Destrooper

14/10/2020
Schermafbeelding 2020 10 13 Om 20.08.07

We love crafters! Deze week zetten we de spotlight op Stephan Destrooper, kleinzoon van de jullie waarschijnlijk bekende Jules Destrooper. Hij maakt voor jou het allerlekkerste zuurdesembrood, en laten we dat we dat nu toevallig in onze resto's op jouw bord serveren!

Schermafbeelding 2020 10 13 Om 20.10.42 Stephan Destrooper - Patissier in Koksijde sinds 2007

Het verhaal van Stephan Destrooper begon in het jaar 2000, toen hij zijn ambachtelijke banketbakkerij opende in Beveren. Enkele jaren later trok hij naar de kust om zijn culinair avontuur verder te zetten voor een breder publiek. Nu, ondertussen 20 jaar later, staat ‘Stephan Destrooper-Patissier’ er met 10 personeelsleden garant voor een rijk assortiment dat ambachtelijk wordt bereid met de zuiverste grondstoffen. 

Balls & Glory <3 Stephan Destrooper Patissier 

Een tijdje terug ging Wim op zoek naar 'een goe stukske ambachtelijk brood' voor bij onze bites en soep. Met dezelfde visie voor nostalgisch, authentiek en eerlijk eten kwam hij uit bij Stephan. Zo ontstond weer een leuke, locale samenwerking waar wij o-zo van houden! 

 

Waarom zuurdesembrood? 

B&G NAJAAR 2020 25 (1) Tomatensoep met zuurdesembrood en boter

Met het zuurdesembrood gaan we terug naar de broodcultuur van vroeger, 70 jaar terug in de tijd!

Toen werd brood gemaakt dmv bloem, water, zout & zuurdesem. Zo werd een slapper deeg gecreëerd dan wat we vandaag de dag kennen, een ambachtelijker deeg dat moeilijker verwerkbaar is waardoor het met de hand bewerkt moet worden. En laat het nu net die ambacht zijn waarom wij voor dit broodje gekozen hebben! 

Het is ook een receptuur dat tijd nodig heeft om op smaak te komen, iets wat bij het doorsnee (hihi) brood van vandaag minder voorkomt. Hierbij worden vestoffen, mout etc bijgevoegd om sneller op smaak te komen. 

Wist-je-datje

Vroeger bakte Stephan zijn grootvader 1 keer om de 2 weken zijn zuurdesembrood. Dit was mogelijk aangezien het zuurdesembrood een langere houdbaarheid heeft. Om dit te beschermen tegen vliegen werd dit bewaard in een kast met vliegenhaas. 

 

Op stap met Stephan

Neem een kijkje hoe Stephan from scrath zuurdesembrood maakt voor bij onze tomatensoep en bites!

Verkrijgbaar via eat-in, take out & delivery! 

 

Afhalen in onze shop.

Leveren tot aan uw deur.

Reserveren in het restaurant.

 

 

 

Antwerpen

Brussel

Gent

Leuven

Mechelen

Sint-Niklaas

Antwerpen

Brussel

Gent

Leuven

Mechelen

Sint-Niklaas

Antwerpen

Brussel

Gent

Leuven

Mechelen

Sint-Niklaas