2. Wat is de beste gehaktbal die je zelf al gemaakt hebt?
“Mijn persoonlijke favoriet, die trouwens niet goed verkoopt in onze restaurants, is een bal van varkensvlees met een vulling van rabarber en kardemom. Die doet mij meteen denken aan een varkenskotelet met rabarber ‘uit den hof’ erbij. Instant nostalgie! En de kardemom, die voegde ik toe voor de twist.”
3. Wat is je ultieme tip om zelf gehaktballen te maken?
“Sowieso moet je ze bakken in de oven! Geef het vlees rustig z’n tijd om te garen, dat korstje komt echt wel. Zo blijven je ballen trouwens ook nog eens mooi rond. Wie echt voor het ultieme korstje wil gaan, kan bijvoorbeeld z’n ballen garen in de oven en nadien nog eens aankorsten in de pan.”
4. Op welke leeftijd ben je beginnen koken?
“Waarschijnlijk toen ik drie, misschien vier, jaar oud was. Weet je, iedereen rondom mij was altijd aan het koken en werkte keihard: mijn grootouders hadden een boerderij met gigantische moestuin en het stond er vol weck-bokalen, mijn ouders hadden een slagerij en ik was daar ook altijd. Ik denk trouwens dat ze mij ook erwtjes gaven in de plaats van een koekje om mij te doen zwijgen als kind, haha!”
“Ik herinner mij wel nog heel goed dat ik voor mijn vijfde verjaardag een keukenschort gekregen heb met Snoopy erop en toen is het eigenlijk nooit meer gestopt.”